--> «Енергосервіс – це ринок на 500 мільярдів гривень», - Роман Бондарук | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Енергосервіс – це ринок на 500 мільярдів гривень», - Роман Бондарук

0
2
«Енергосервіс – це ринок на 500 мільярдів гривень», - Роман Бондарук
Експерт Проектного офісу секторальної децентралізації з питань ЖКГ Роман Бондарук вважає, що енергомодернізація – це не лише спосіб зробити українські будинки теплими та економними, а й можливість відкрити величезний ринок енергосервісу.

Про це експерт написав у блозі на «Волинь24».

Керівник Ради голів ОСББ Луцька нагадав, що ще 25 листопада 2015 року український Уряд прийняв Національний план дій з підвищення енергоефективності на період до 2020 року.

Документ передбачає, що за цей час термомодернізація повинна відбутись у 25% багатоквартирного житлового фонду та 20% будівель бюджетних установ.

Також нещодавно прийнято закон "Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб'єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації".

Закон визначив поняття енергосервісу та енергосервісного договору і тим самим – створив новий величезний ринок.

«Працюватиме це так: виконавець енергосервісу реалізує енергоефективні проекти за власні кошти. І їх буде повернуто з отриманої економії витрат на оплату спожитих ресурсів та комунальних послуг. Важливо, що оплата за енергосервісним договором буде залежати від рівня економії, досягнутого внаслідок здійснення енергоефективних заходів», - наголошує Роман Бондарук.

Експерт Проектного офісу секторальної децентралізації з питань ЖКГ оцінює ринок енергосервісу в бюджетному та житловому секторі на рівні 546 мільярдів гривень, з яких бюджетні установи – 196 мільярдів, житловий фонд – 350 мільярдів гривень.

«Ринок енергосервісу може бути цікавий як великим компаніям, так і дрібним підприємцям – залежно від масштабів проектів. Окрім того, це створення нових робочих місць, створення внутрішнього попиту на спеціалістів технічного профілю. Це важливо в той період, коли наша промисловість переживає не найкращі часи», - переконаний лучанин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні