Показали, якою буде вулиця Кривий Вал у Луцьку після реконструкції

7
-2
Показали, якою буде вулиця Кривий Вал у Луцьку після реконструкції
Під час ремонту вулиці Кривий Вал у Луцьку обіцяють не зрізати старих дерев, а досадити нові.

Про це йшлося у сесійній залі Луцької міської ради 10 травня під час громадського обговорення проекту капітального ремонту вулиці Кривий Вал, - пише видання Волинські новини.



Нагадаємо, що проект реконструкції вулиці створили ще торік й вартість робіт обрахували в 4,5 мільйона гривень.

Як наголосив виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук, капремонт вулиці необхідний і його робитимуть, враховуючи попередній досвід – а саме, існуючі дерева не зрізуватимуть.

«В окремих місцях дорога настільки в жахливому стані, що не проїхати. Тому є доцільність повністю провести реконструкцію. Враховуючи досвід попередників, зрізати дерева не будемо, а навпаки - їх досадимо. Загалом, зробимо основу, потім на вулиці перекладемо камінь, докладемо там, де його не вистачає, від вулиці Глушець і до перехрестя з вулицею Лесі Українки. Також тротуари зробимо. Зауважу, що роботи будуть зроблені за старою минулорічною ціною, про це вдалося домовитися з підрядником. Тому варто робити ремонт зараз, адже, якщо зробити перерахунок потім, то це буде додатково ще 800 тисяч гривень», - розповів Ігор Поліщук.



Щодо світильників, то вони будуть енергоощадні. В’їзд на вулицю Лесі Українки перекриють напівкулями, які вже є на цій вулиці.

Як зауважив автор проекту, архітектор Олександр Балан, що це не дасть проїхати легковикам, натомість комунальні машини з легкістю заїдуть.

Також архітектор запропонував зробити два паркувальних місця для авто.



Щодо доповнень, то депутат Микита Рабан запропонував реконструювати й вулицю Кривий Вал від вулиці Набережної до вулиці Богдана Хмельницького.

На це Ігор Поліщук відповів, що замовить розробку проектно-кошторисної документації, аби знати необхідну для цього суму коштів й це питання винесуть на сесійне засідання.

Окрім цього, учасники громадського обговорення запропонували частину вулиці зробити пішохідною.

«Є на вулиці візовий центр, там стоять багато машин, хочуть ще парковки зробити, а це неприпустимо. Тому пропоную цю вулицю, від бізнес центру «Гранд Персона» до П'ятницької Гірки, зробити повністю пішохідною», - озвучив пропозицію депутат Павло Данильчук.



Зауважимо, що протяжність реконструкції - 720 метрів. Зі слів директора департаменту житлово-комунального господарства Юрія Крася, двічі відбувся тендер й ніхто окрім компанії «Бетон Брук Сервіс», співзасновник якої – Андрій Разумовський, колишній депутат міськради, не зголосився. Тому, під час третього тендеру цю компанію визнали переможцем.

Проект реконструкції виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук невдовзі викладе на своїй сторінці у Фейсбуці та закличе містян долучатися з пропозиціями.

Через 10 днів хочуть зібратися повторно, обговорити усі пропозиції та затвердити остаточний варіант проекту.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікавий підхід. Тепер активісти в"" не матимуть змоги кричати зрада!!!! З огляду на те, як змінилась Лесі, на ділянці відремонтованій- архітекторам - Респект!
Відповісти
а кольоровий фонтан там буде?
Відповісти
Фонтан вже є, на перетині цих вулиць. Не помітили? Хоча іронія зрозуміла. Маса вулиць Луцька- взагалі- шлак. Та центр- є центр. Треба з чогось починати.
Відповісти
Длобре було щоб тендери відбувалися прозоро і без вигоди для панства(
Відповісти
Спочатку зробіть нормальні дороги в місті! Набережна повна ср*ка(( Б.Хмельницького жаххх.Рівнеська заїзди на міст вбиті вщент((.а потім гроші деребаньте на К.Вал
Відповісти
Незалежно хто керує містом місто обчухується і без Укропу.
Відповісти
цеусе роблять за наші гроші а не загроші партій і бариг котріполовину відкатами крадуть
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні