Волинські лісівники посадили плантації горіха

1
1
Волинські лісівники посадили плантації горіха
На Волині лісівники закладають горіхові плантації.

Горіховий сад на території Павлівського лісництва площею 3 гектари посадили працівники державного підприємства “Володимир-Волинське лісомисливське господарство”, - інформує прес-служба волинських лісівників.

За день вони висадили 300 штук саджанців. А ось лісівники державного підприємства “Горохівське лісомисливське господарство” під плантації цієї культури у Коритницькому лісництві відвели площу понад 17 гектарів, на яких висаджено більше 1700 саджанців.

Створювати горіхові сади – то ціла наука, якої обов’язково слід дотримуватися, якщо є бажання отримати згодом гарний врожай.

Особливо ретельного підходу потребує підготовка площ під посадку.

Між іншим, попит на волоські горіхи як в Україні, так і за кордоном постійно зростає. І у першу чергу лісівники нашого краю вирощуватимуть їх у напрямку побічного лісового користування.

Адже плоди горіха широко використовуються в кондитерській галузі (для начинок, цукерок, тортів, печива тощо), у консервному, плодово-овочевому, маслобійному виробництві.

Варто зазначити, що не менш популярним горіх грецький є також і в лікувальних цілях. Із ядер горіхів, їх твердих оболонок та листків виготовляють різні настоянки, мазі та ін. Окрім усього горіх цінується завдяки своїй деревині, з якої виготовляють гарні меблі, музичні інструменти тощо.

Ґрунти на Горохівщині і Володимир-Волинщині, як показали дослідження, сприятливі для вирощування горіха грецького. Тож, вирощуючи цю культуру, лісівники вкладають у майбутнє Волині хорошу інвестицію.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а канабіс?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні