Оприлюднили заповіт митрополита Ніфонта

15
62
Оприлюднили заповіт митрополита Ніфонта
Примірник заповіту митрополита Ніфонта зберігався у відомої волинської письменниці Олени Чабан із жовтня 2013 року.

До слова, біля могили спочилого митрополита досі читають цілодобово Псалтир, а в храмі села Галина Воля щодня служать панахиду, - пише Волинь-нова.

Так триватиме, доки мине 40 днів (відійшов до Бога 22 березня) із дня смерті Владики.

Текст заповіту подаємо без змін.

ЗАПОВІТ

"Як умру, то поховайте мене у селі Галина Воля, серед лісу соснового біля мами дорогої. Поховавши, не забудьте у молитвах Ваших. Пам’ятайте, як росли духовно в храмі, як молились зі сльозами, як терпіли різні негаразди, як любили і прощали.

Бережіть любов поміж собою, тримайтеся віри нашої Святої та Церкви дорогої.
Шануйте піст, благочестиво всі живіть, ворогам своїм прощайте, милосердними будьте до усіх людей, добро творіть нужденним, сиріточок любіть, вдовицям помагайте, а сліпому стежку покажіть, одиноких та стареньких піддержіть, скорботних утішайте.

Батьків своїх шануйте та з усіма у мирі й злагоді живіть.
Усім прощайте та Господа Бога понад усе любіть.

Земну Батьківщину поважате та бережіть.
Оце мій Вам, дорогії дітки, заповіт.

Щиро Ваш дід митрополит".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
62

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чого ж ти клятим москалям діду продався?
Відповісти
Тарасе ти блаженний, хіба тоді як батюшка став на шлях до Бога були інші патріархати. А з обраного шляху не звертають. І хто ж сформував УПЦ КП? І з яких мотивів?
Відповісти
Філя, бо його турнули з престолу РПЦ за профнепридатність. але для лохів зійде.
Відповісти
По стану здровя. Він просто більше не міг виконувати свої обовязки. Не є його фанатом, але не люблю коли транслюють неперевірену інформацію. Але для недалеких людей які не вникаючи в суть беруть поверхневу "вигідну" інформацію дуже зручно, не треба думати чи вишуковувати правдиві дані. Все просто - винен бо так сказали засоби ЗМІ. Навчіться мати свої власні судження складені на фактах, тоді вже беріться когось судити і вішати ярлики "лохів".
Відповісти
в Святому Письмі можна прочитати про патріархати ...? Моліться щиро вдома, в дорозі, в полі і Бог Вашу молитву почує.... а патріархати - то політика, влада, гроші, робота, і т.д.... Де двоє чи троє в молитві зійдуться в ім'я моє - там я посеред Вас, сказав Христос.
Відповісти
Це як лікуватися можна вдома. І вчитися вдома. Або в полі чи в дорозі. А щоб двоє чи троє зійтися - то ж уже церква. Ви ж собі самі протирічите, шановний ДЕ.
Відповісти
Якщо християни сваряться між собою через релігію, патріархати , тоді яка думка може скластися ...? Я про те, що щиру молитву Бог почує і вдома... Бога майте , Люди добрі, в серці, в душі. ЛЮБІТЬ ОДИН ОДНОГО - Нову Вам Заповідь даю - сказав Христос. Де ж та любов поміж людьми ? Храм в душі (спокій і злагода) - це також храм. Храм - це не обов'язково будівля .
Відповісти
Обраний шлях.А чогож тоді Дехто звернув з цього шляху.і показав у Харкові приклад церквного перевороту...хіба це не був "відважний" крок.щоб потім .за церковним прикладом плслідували і світські на Донбасі.та не без церковних всерівно
Відповісти
Скажіть мені дорогії, де і коли зареєстрована Українська православна церква московського патріархату, вона абсолютно не легетивна, а людей дурять,що вона канонічна. Під московським патріархатом є Російська православна церква. зрозумійте люди добрії!!!!!
Відповісти
для онука відповідь спитайте у лжепатріота Філарета

Відповісти
А де текст оригіналу? Чому не в авторському почерку опубліковано? Де фото заповіту?Які видатні твори відомоі волинськоі письменниці О. Чабан? Може це заповіт О. Чабан? Проведіть журналістське розслідування. Писаки-переписаки. Нема слів.
Відповісти
Лікуй голову і спасений будеш!і лох ти невідомий!!
Відповісти
Лікуй голову і спасений будеш!і лох ти невідомий!!
Відповісти
А що питання ріжуть? По одному місцю? Ніфонт був поетом! І поетому це не його заповіт. Це пародія. Яку хочуть подати за його твір. Нема оригіналу заповіту. Є ксерокс!(?). Перестали б горе-письменниці займатися спекуляціями на поважній особі. Може славоманія не дає спокою? Хоч щось хочеться утнути?
Відповісти
Я в сусідній палаті. Зайди.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні