До Луцька везуть фотовиставку газети «День»

0
-7
До Луцька везуть фотовиставку газети «День»
Фотовиставка газети у 12-й раз вирушає до Луцька.

Луцьк був містом, у якому відбулася найперша презентація книги «Україна Inсognita», котра дала початок і назву масштабному проекту газети «День»: виданню історичної літератури, яка нараховує вже не один десяток позицій, - пише журналіст газети Наталія Малімон.

Луцьк був і є містом, у яке обов’язково щороку прибуває фотовиставка «Дня» з найкращими світлинами міжнародного фотоконкурсу, бо газета має тут як своїх читачів, так і партнерів, завдяки яким Луцьк, напевне, став містом, бібліотеки якого, масові і шкільні, мають найбільшу кількість книжкових видань «Дня».

Щороку міська рада, місцеві благодійні фонди купували і дарували книгозбірням усі новинки «Дня». І цього року благодійний фонд «Волинь-2014», як і торік, придбає книгу «Сестра моя, Софія…» для шкіл Луцька і Луцького району, а також оформить їм передплату на «День».

Усі зустрічі, читацькі конференції, презентації фотовиставки відбуваються в приміщенні бібліотеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Головний редактор «Дня» Лариса Івшина є членом Наглядової ради вишу і його почесним професором. «Живі» зустрічі і дискусії з нею завжди багатолюдні.

Тут пам’ятають і прочитану нею публічну лекцію «Ідентичність і модернізація України», подією був її майстер-клас для студентів Інституту філології і журналістики. Майбутні соціальні педагоги, які навчаються у СНУ, після побаченого й пережитого на презентації фотовиставки «Дня» писали есе...

Великі враження залишила торік фотовиставка «Дня» у старшокласників гімназії з волинського містечка Локачі. У них відбулася не просто пізнавальна, а навчальна екскурсія, і вони також писали есе.

Директор гімназії Оксана Сахарчук ділилася враженнями, як довго збиралася показати «нелуцьким» дітям фотовиставку газети «День», бо те, що робить загалом видання, є «імпульсами, котрі спонукають думати», каже вона. У Локачинській гімназії відбулося вже три наукові конференції за книжковими виданнями газети «День», підготували і четверту. І цього року локачинські старшокласники разом зі своїми педагогами мріють таки побувати на презентації фотовиставки, взяти участь у запланованій в рамках днів «Дня» у Луцьку зустрічі з головним редактором газети Ларисою Івшиною. Ця зустріч-дискусія матиме назву «Національний діалог».

Анна Данильчук, проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та роботи зі студентами Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки поділилась очікуваннями від виставки: «Ми з нетерпінням чекаємо днів «Дня» у Луцьку. Фотовиставка газети – це визначна подія у культурному житті країни, і для університету велика честь приймати у себе світлини найкращих авторів. Тисячі лучан протягом півмісяця, завдяки виставці, зможуть пережити ключові моменти доблесно героїчного або ж спокійно красивого буття країни».

Презентація кращих знімків міжнародної фотовиставки «Дня» відбудеться у бібліотеці СНУ імені Лесі Українки о 12 годині 28 квітня, о 13-й – зустріч-дискусія з головним редактором видання Ларисою Івшиною та презентація книжкових новинок газети.

Фотовиставка «Дня» перебуватиме у Луцьку до 14 травня (вул. Винниченка, 30а, з 9 до 17-ї години, крім суботи і неділі, вхід вільний).


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні