Відомий дизайнер хоче розробити луцький шрифт

1
-1
Відомий дизайнер хоче розробити луцький шрифт
Дизайнер і каліграф Кирило Ткачов планує розробити комп’ютерний шрифт, який розповідатиме користувачам інтернету про Луцьк.

Про це йшлося 21 квітня під час конкурсу соціальних проектів туристичного спрямування у Луцькій міській раді.

Засновник Луцької школи каліграфії та співзасновник антикафе «Innerspace» Кирило Ткачов розповів про свій проект «Луцький шрифт».

Зі слів чоловіка, у Луцька є туристичний потенціал, але в той же час у місті небагато туристів. Одна з причин цього – відсутність IT-родзинок, які асоціюються виключно з Луцьком.

«Що стосується графічного стилю міста зараз - це лише логотип, герб, але цього недостатньо. Повинне бути щось особливе з IT-родзинок, щось суто наше», - наголосив Кирило Ткачов.

На його думку, виправити ситуацію може розробка особливого луцького шрифту, який використовуватиметься для оформлення всього, що стосується міста – рекламних матеріалів, буклетів, брендованих речей тощо.

Наразі серед українських міст свій шрифт віднедавна має лише Маріуполь, але на думку Кирила Ткачова, він занадто геометричний і простий, аби асоціюватись лише з цим містом. Для Луцька каліграф планує розробити більш декорований та оригінальний шрифт.
Шрифт Маріуполя
Шрифт Маріуполя

«Я хочу, щоб він чіпляв, привертав увагу і запам’ятовувався», - наголошує дизайнер.

З його слів, на розробку шрифту потрібно щонайменше три місяці, бюджет проекту – 35 тисяч гривень.

В подальшому автор планує викласти готовий шрифт, в назві якого буде слово «Луцьк», на спеціалізованих міжнародних сайтах, звідки його зможуть скачувати тисячі користувачів інтернету.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хоче - хай робить, в чому питання?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні