«Скасування абонплати за газ – це політичний тиск», - волинські газовики

4
0
«Скасування абонплати за газ – це політичний тиск», - волинські газовики
Представники газової галузі України (у тому числі волинські) звернулись із відкритим листом до керівництва держави через скасування абонплати за газ.

Газовики впевнені - функціонування галузі під загрозою, - повідомили у прес-службі "Волиньгазу".

"На сьогодні в Україні утворилася патова ситуація, коли вся нормативно-правова база, яка передбачає проведення розрахунків споживачів за природний газ та послуги з його транспортування і розподілу, втратила чинність" - йдеться у листі.

Учасники газового ринку пояснюють - такі обставини виникли через те, що скасували рішення про встановлення тарифів за послуги із доставки газу та обслуговування мереж, які були розраховані як плата за приєднану потужність.

Газовики переконані - такі дії продиктовані безпрецедентним політичним тиском, не заважаючи на те, що тарифи були прийняті відповідно до вимог Закону України «Про ринок природного газу», а також у зв’язку із взятими Україною зобов’язаннями перед МВФ.

Через відсутність нових правил взаєморозрахунків на ринку, сьогодні підприємства галузі залишаються без фінансування.

"Це унеможливлює виконання робіт з експлуатації та ремонту газорозподільної системи, ставить під загрозу виплату заробітної плати тисячам працівників та призводить до вимушеного припинення постачання газу споживачам України", - йдеться у зверненні.

«Ми, керівники підприємств газорозподільної галузі України, підприємств постачальників газу, на яких Кабінетом Міністрів України покладені спеціальні обов’язки з постачання природного газу побутовим споживачам, усвідомлюючи свою відповідальність перед громадянами України за безпечну та надійну експлуатацію газових розподільних систем для постачання газу, збереження трудових колективів газових підприємств, стурбовані загрозою виникнення колапсу розрахунків за спожитий природний газ та послуги з його транспортування та розподілу, і як наслідок, фактичне припинення функціонування галузі», - пишуть вони.

Учасники відкритого листа закликають керівництво держави до 25 квітня 2017 року прийняти будь-яке законне рішення щодо встановлення тарифів за послуги розподіл природного газу. Окрім того, поновити повноваження НКРЕКП щодо встановлення алгоритму розподілу коштів на банківські рахунки із спеціальним режимом використання.

Повний текст відкритого листа



Теги: газ, борги
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановні панове, автори цих листів! А не пішли б ви всі в ...!!! І сидіть там і через отвір виглядайте!
Відповісти
Спочатку віддайте людям то що вони заплатили за проведення газу. Тільки мені біля 2000$. Ще плюс за лічильник і т. П. А тоді поговоримо за постачання. Наприклад в іспанії мені треба тільки подзвонити або за світло або за газ і мені поставлять любий счотчик за рахунок компанії і буду платити тільки аренду і все. Не треба інновацій що до європи. Все для людей.
Відповісти
Це схоже на лобіювання нової схеми відкатів і утримування штату дармоїдів з сумнівною кваліфікацією і досвідом... Панове, Ви вже нас всіх загріли, куди вже далі. Побійтесь Бога. Людські злидні і сльози в тому числі і на Вашій совісті. Подумайте хоч трохи не тільки про власні кишені!
Відповісти
на своїй зарплаті не пробували економити? совісті ні грама не залишилось.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні