Яким був Нововолинськ у 1972 році

1
13
Яким був Нововолинськ у 1972 році
У мережу завантажили фотографії Нововолинська-72

На фотографіях зображені відзначення - 1 травня, 50-тиріччя піонерської організації. І просто краєвиди тодішнього Нововолинська - пише видання Буг

Опублікували і витримки із щоденника очевидця. Датований текст 26 травня 1972 року:

"Травень весняний, мінливий, теплий з грозами і зливами, все вже наливається силою і хліба і буряк і люді. Травень – час свят. 19-го в п’ятницю тиждень тому країна відзначала 50-річчя з дня утворення піонерської організації. Було велике свято, в усякому разі, діти це відчули. Були концерти – і по телевізору, хороші і взагалі. У п’ятницю в Нововолинську не вчилися, був гарний день, теплий, спекотний і хороший піонерський народ.

Потім на стадіоні – лінійка урочиста (правда, як у нас водиться багато промов), винос прапора, сцени на машинах з історії піонерії – Павлик Морозов, Валя Котик, син полку й інші, виступи і танці.

Я намагався фотографувати. Море різних кольорів: синіх і червоних, білих і блакитних. Море посмішок і краватки, краватки, краватки. Краватки навіть на дорослих.

Увечері був багаття. Я теж його фотографував на кольорову плівку. 50 років Радянської Піонерії пройшов святково і урочисто. Лена була в червоній пілотці, в краватці і зі зробленим матусі ромашкою.”

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Велике дякую Аркадію Єстріну за такі світлини!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні