Екологічне лихо під Луцьком: в червонокнижних птахів забрали дім

7
-3
Екологічне лихо під Луцьком: в червонокнижних птахів забрали дім
В орнітологічному заказнику «Рокинівський» із ставів спустили воду. Тепер сірій чаплі, лебедям шипунам та чорним буслам ніде жити.

Про це у блозі на «Волинь24» написав директор Рокинівського музею-скансену Олександр Середюк.

«Дивлячись на невтішну і сумну картину спустошеної водойми, яка ще недавно милувала око жителів і гостей селища Рокинь, і собі стає сумно. Сумно і страшно за зухвалі і злочині дії невідомих людей із Луцька, які приїхали на іномарці, відкрили шлюз і спустили воду із найбільшого ставка бувшого ВАТ «Волиньрибгоспу», - зазначив Олександр Середюк.

З його слів, стави у заказнику – це штучні водойми, пристосовані заплави річки Сарна. Там гніздяться сіра чапля, лебідь шипун та чорний бусел, що занесені в Червону книгу України.

«Восени круті бізнесмени з Луцька самовільно відкрили шлюзи і скинули воду з головного ставка, забравши велику і малу рибу. Селищна рада викликала поліцію, був складений протокол, але далі справа не пішла», - пише член Національної спілки краєзнавців України.

«Відчувши безкарність Феміди, сьогодні вони пішли далі. Осушують ставок, залишивши пернатих на голодну смерть і припинення популяції», - додав він.

Олександр Середюк каже, що за справу уже взялись природоохоронна прокуратура та спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
виродків у студію!
Відповісти
Що,ніхто не бачив що відкриті шлюзи? І чекали аж поки зі ставка не стікла вода. З такого ставка вода за годину не стече,як мінімум дні три-чотири потрібно.Як ставок став без води,тоді Середюк включив мізки і забив на сполох. А до цього він не бачив,як і решта жителів Рокинь. Повна!!!,безвідповідальність і халатність!!!
Відповісти
Ставки у Рокинях - це щось порівняне з Біловезькою пущою?
Ставки в Рокинях позаростали і замулились. Їх треба чистити, а то скоро там болото буде.
Середюк у своєму репертуарі:" круті бізнесмени", "на іномарці", а прізвищ не називає.
Сходив би в сільську раду та й оголосив би прізвище орендаря. Тоді громадськість знала б з кого питати.
Відповісти
Ми знаємо хто це зробив, але в умовах слідства не розкриваємо таємницю слідства. Всі знають, бачать, але лише Середюк взявся за це безчинства. Решта - на кухні розгортають дискусію...
Відповісти
Це зробив підприємець Балабух
Відповісти
Невже цей Балабух знову уникне відповідальності? Чому не діє екологічна служба, прокуратура, поліція? А можливо ці державні служби і є його ДАХ?
Відповісти
баанда непереможна! Але куди дивиться громадськість, якщо влада "в долі"? Не сподівайтеся, бо завтра може те саме статися і з вашим обійстям, а всї промовчать. Моя хата скраю... Поки що!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні