Звільнили, бо «вибивав» борги із зарплати: водій судився із луцьким депо

0
-3
Звільнили, бо «вибивав» борги із зарплати: водій судився із луцьким депо
Водій Луцького підприємства електротранспорту Андрій Черчик хотів через суд відновитись на роботі, переконуючи, що його звільнили незаконно.

Судове засідання у цій справі відбулося в четвер, 13 квітня, пише інтернет-видання «ВН».

Андрій Черчик – водій громадського транспорту найвищої категорії з багаторічним досвідом, також був головою страйкового комітету. Його звільнили сім місяців тому за статтею «прогул» після винесення йому двох дисциплінарних доган.


«Наше підприємство користується, першою чергою, нормою закону, саме так було вчинено і у випадку з Андрієм Черчиком. Так, 29 квітня 2016 року йому було винесено догану за не обережну експлуатацію тролейбуса, що призвело до пошкодження контактної мережі. Згодом, 14 липня - за запізнення без поважних причин, а 29 серпня він не з’явився на роботу та не пояснив причину прогулу», – розповіла у суді представниця адміністрації ЛПЕ.

Натомість голова профспілки підприємства Оксана Владичко розповіла, що як керівник профспілки дозволу на звільнення Андрія Черчика не надавала і підприємство електротранспорту у прийнятті такого рішення з профспілкою не радилось. Вона запевнила, що звільнення колеги сплановане, на Андрія чинився постійний тиск, оскільки він не переставав вести активну діяльність проти адміністрації підприємства в інтересах простих робочих, яким був і сам.

Зокрема, Андрій Черчик приймав активну участь в трудових спорах між працівниками та керівництвом ЛПЕ, брав участь в «вибиванні» заборгованої адміністрацією заробітної плати та входив до числа тих, хто був проти призначення Ігора Грицюка директором ЛПЕ.

Зрештою, суд відмовив водієві у задоволенні позову в повній мірі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні