Біда на чистий четвер: під Луцьком згоріла хата, де жило п’ятеро дітей

1
1
Біда на чистий четвер: під Луцьком згоріла хата, де жило п’ятеро дітей
У селищі Рокині згоріла хата: вогонь знищив дах і дерев’яне перекриття. Вода, якою пожежники гасили вогонь, залила кімнати.

Пожежа сталася увечері четверга, 13 квітня.

Рятувальники також мусили зруйнувати один з причілків, який, обгорілий зсередини, загрожував обвалитися сам.

Господарі хати – пенсіонери Зоя та Анатолій Гапонюки. З ними жили син- дружиною, донька та п’ятеро онуків. Анатолій Гапонюк – інвалід, який не може пересуватися самостійно: паралізований після інсульту.

Коли сталася біда, вдома були лише батько з матір’ю – невістка з донькою і онуками пішли до церкви, на Страсті.

Сусідка погорільців розповідає: «Ми побачили маленький вогник, який ось-ось від чогось загорівся на горищі – у них двері на причілку були відчинені. Наробили ґвалту, побігли. Встигли тільки Толіка (господар хати – ред.) вивести. А вогонь вже охопив цілий дах».

ДИВИТИСЯ ФОТО І ВІДЕО ПОЖЕЖІ

Зі слів очевидців усе сталося за хвилину-дві. Мешканці стали виносити з хати речі, але коли вогонь охопив дах – боялися заходити до середини: могла обвалитися стеля.

Пожежники прибули через 15 хвилин після виклику. Гасили вогонь ще біля 15 хвилин. По тому мусили розвалити один з причілків – той був в аварійному стані і міг впасти комусь на голову.

* * *

У хаті - потоп, вода ллється зі стелі зливою. Але вогню нема і навіть запах диму - слабкий. Стеля витримала, не прогоріла. По ній уже після всього ходять люди.

«Заходьте до хати, виносьте меблі, що лишилися, бо від воли розбухнуть. Не бійтеся – стеля не впаде» - кажерятувальник до людей, змотуючи пожежний рукав.

На дворі сутеніє, погорільці з сусідами розносяять вціліле майно під накриття і в підсобні приміщення.

«То ж треба Гапонюкам допомогти… І сільська рада мала б щось дати, і ми скинемося» - перемовляються між собою сусіди...

Передрук заборонений
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановний автор статт!і Прошу Вас добавити реквізити карткового рахунку погорільців, щоб усі бажаючи могли допомогти сім"ї. Дякую чекаю.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні