Кіношники залишать на Волині хутори, які збудували для зйомок фільму

2
12
Кіношники залишать на Волині хутори, які збудували для зйомок фільму
Декорації, які збудували у волинському селі, для зйомок фільму, не будуть розбирати, а залишать. Після себе кіношники залишили у Сваловичах екзотику

Учора, 12 квітня, у Сваловичах на Любешівщині завершилися зйомки фільму «Пофарбоване пташеня» – спільне його виробництво здійснюють Україна і Чехія, - пише Волинь нова.

Як уже повідомлялося, це екранізація однойменного світового бестселера польсько-американського письменника Єжи Косинського, перекладеного більш як 30 мовами.

Саме у Сваловичах, у серці поліської Амазонії, знімали одну із сюжетних частин з участю чеського хлопчика Петера Котляра, який зіграв роль головного героя, а також місцевих жителів і «артистів» із навколишніх населених пунктів, які були задіяні в масовках.

На в’їзді у Сваловичі з’явилося ціле поселення — хата ворожки Ольги і з десяток землянок. Місцевість, яка була вибрана для зйомок, за словами автора сценарію і режисера фільму Вацлава Маргоула, має свій дух і свою магічність.

Крім, як кажуть, живих декорацій, якими є прадавні будівлі під очеретяними стріхами, колодязі-«журавлі», були і рукотворні.

Зокрема, задля зйомок збудовано на околиці села хутір Марти — жінки, яка доглядала хлопчика — головного героя. А на в’їзді у Сваловичі з’явилося ціле поселення — хата ворожки Ольги і з десяток землянок. А біля них — магічні фігури і таке ж дерево. Усе це — у дивовижному поліському куточку — біля Прип’яті, на мілководді якої цієї пори цвіте латаття.

Одне слово, побачене — заворожує. І якщо «хутір Марти» ,за сценарієм фільму, було спалено, то це поселення не зазнало ніякої кіношної стихії. Коли ми в останній день зйомок розмовляли із Євгеном Черніковим (асистентом режисера по акторах), то поцікавилися подальшою долею рукотворних декорацій.

Як повідомив пан Євген, їх ніхто не буде розбирати. Знімальна група припускає, що, може, хтось використає ці декорації в подальшому, створивши тут туристичний об’єкт. Хотілося б, щоб так і сталося. І тоді у Сваловичах, які ваблять старовинною архітектурою, неповторною природою і самобутніми людьми, буде ще й така екзотика, яку ви бачите на наших знімках.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а хто має прибрати цей срач?
Відповісти
Сам ти срач
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні