Кращі рекламні кампанії року на Волині. ТОП-5

0
6
Кращі рекламні кампанії року на Волині. ТОП-5
Усім відомо, що реклама це рушій прогресу. Однак не завжди слово «реклама» означає яскравий малюнок на обгортці, гарну картинку у ролику чи милозвучну пісню. Іноді рекламою можуть стати успішно реалізовані соціальні проекти чи навіть сімейне свято.

ВолиньPost відібрав 5 волинських підприємств, чиї рекламні компанії були цікавими в цьому році.

«ТЕРЕМНО»

Компанія «Теремно»у 2016 році реалізувала одразу два цікавих проекти – запустила кондитерську лінію та соціальну програму «Відкладений хліб».

Асортиментний ряд «Теремно» налічує більше 140 найменувань, а віднедавна поповнився кондитеркою. Відтак найбільша хлібопекарня Волині пропонує заварні та арахісові тістечка, а також торти – «Наполеон», «Медовий» і «Дівочі примхи».

Водночас, починаючи з літа в місті діє соціальна програма «Відкладений хліб». Так, всі бажаючі можуть придбати буханку хліба та залишити її у спеціальній корзинці у торговому павільйоні «Теремно».

Як розповіла начальник відділу маркетингу Олександра Борук спочатку люди не охоче брали відкладений хліб, але згодом почали із задоволенням пригощатись. І навіть якщо до вечора розбирали не всю відкладену продукцію - працівник магазину продавав її, а зранку відкладав таку ж тільки свіжу.

Ще одним здобутком компанії, який з гордістю представляє компанія «Теремно» - призове місце у в премії «HR-бренд 2016» в номінації «Регіон».

«HR-бренд 2016» - це визнання успіху компанії в бізнес-співтоваристві, серед експертів, колег та клієнтів.

Підприємство брало участь у конкурсі із кейсом «Теремно – постійний рух». Цей проект описує процес формування в компанії єдиної корпоративної культури, яка відповідає її стратегічним цілям.

«В певний момент ми зрозуміли, що навколишній світ змінюється щохвилини і зробити щось справді важливе і потрібне мають шанс лише ті компанії, які змінюються та вдосконалюються повсякчас.

Саме тому цей кейс про цінності - як найкращий інструмент трансформації компанії. В рамках проекту ми визначили цінності компанії, які спрямовані на її зміни та розвиток: команда – якість – відповідальність – досконалість, та сфокусувались на відкритості та розвитку», - переконані в компанії.





* * *

MODERN-EXPO

Мабуть одним із найгучніших заходів на Волині, які буквально відгриміли цього року, стало сімейне свято для працівників Modern Expo та їх участь у фестивалі Драгонбот, адже про це не говорив хіба лінивий.

Участь у цьому фестивалі взяло понад 700 учасників, в тому числі й з-за кордону.

«Драгонбот, як вид спорту, був обраний компанією не випадково. По-перше, цей спорт — командний, адже в одному човні одночасно перебуває 21 людина і надзвичайно важливо синхронно долати дистанцію, працювати як один цілісний механізм. По-друге, Modern Expo уже впродовж тривалого часу підтримує веслувальний спорт на Волині і саме наші спортсмени показують приголомшливі результати на міжнародних змаганнях. І врешті, драгонбот – це незвичайно, весело та захопливо – те, що так люблять «модернівці», - розповів керівник служби маркетингу Modern Expo Микола Жичук.

А головне це те, що це змагання компанія Modern Expo влаштувала лише для своїх працівників – без представників влади, високопосадовців та гучних заяв чи лозунгів. Мабуть на Волині це перша компанія, яка так дбає про своїх працівників, про їхній розвиток, дозвілля, а головне командну працю.

І хоча метою фестивалю Драгонбот було влаштувати свято для працівників компанії та їх сімей, проте всі дізнались, що так про своїх людей дбає саме Modern Expo.

Ще однією подією, де Modern Expo зміг про себе гучно заявити став Modern Retail Forum.

Понад 200 учасників з 28 країн світу прибули до Луцька, щоб почути або обмінятися досвідом в сучасних рітейл-технологіях. А це допомогло підприємству заключити нові угоду про співпрацю та знайти низку партнерів з інших країн.



* * *

ТМ «ЗАБІЯКА»

Саме із такими словами нині асоціюється цей виробник ковбасних виробів. Цього року компанія успішно провела ребрендинг, запустила рекламну кампанію і провела десяток акцій та розіграшів, потішивши споживачів щедрими подарунками.

Як розповів у коментарі ВолиньPost маркетолог ТМ «Забіяка» Юрій Грицай у компанії реалізували одночасно внутрішній та зовнішній ребрендинг.

«Замість червоного і білого кольорів тепер ми використовуємо крафтовий і зелений. Повністю змінили зовнішній вигляд, зробили його доступним та зрозумілим сучасному споживачеві. Запустили рекламну кампанію під слоганом «Смак щасливих моментів», в якій торгова марка «Забіяка» розділяє особливі миті життя разом зі своїми споживачами. Ковбаса – це не просто елемент накритого столу, а частина щасливого спогаду. Та що найважливіше, ми вийшли на новий рівень якості продукції та роботи виробництва», - пояснив Юрій Грицай.

Директор ТМ «Забіяка» Олександр Хвещук переконує, що компанія та її працівники доклали колосальних зусиль, щоб зробити виробництво ТМ «Забіяка» надпотужним та надчистим.

«Нещодавно ми завершили реконструкцію виробничих площ і запустили сертифікацію згідно європейського стандарту. У жовтні відчинили двері виробництва для наших контрагентів та кількох шкіл і відтепер проводимо екскурсії. Тепер споживачі можуть побачити, як працює виробництво на кожному етапі: починаючи від прийому сировини до випуску готової продукції. Нам вдалося побудувати європейське підприємство на Волині, тож намагаємося постійно вдосконалюватися, щоб слідувати головним світовим тенденціям розвитку галузі», - запевнив Олександр Хвещук.

Окрім постійних якісних змін, що відбуваються на виробництві та всередині компанії, ТМ «Забіяка» підтримує тісний зв'язок зі своїми споживачами, влаштовуючи розіграші, акції та роздаючи смачні подарунки. Зазвичай такі розіграші проводяться у соцмережах, де у торгової марки лише у мережі Фейсбук понад 13 тисяч фоловерів.

Однією з найяскравіших акцій компанії напередодні Нового року був розіграш IPhone7. За умовами акції, щоб стати учасником потрібно було придбати продукцію ТМ «Забіяка» в місцевому супермаркеті на суму від 50 гривень, а чек з вказаним ім’ям та прізвищем вкинути у спеціальну скриню.

Весною ТМ «Забіяка» презентувала нову лінійку продукції – «Забіяка BBQ», з якою успішно об’їздила безліч музичних фестивалів та фестивалів їжі. А також відзняла серію відеороликів з кулінарними рецептами від власного шеф-повар.

Ще одне нововведення – корпоративний знак якості «Забіякість», який компанія запровадила після реалізації важливих змін на виробництві. Він є свідченням і гарантією високоякісної продукції виробника.

ТМ «Забіяка» веде активну благодійницьку діяльність. Починаючи з 2014 року щотижня представники компанії відправляють у зону АТО по 25 кг своєї продукції. Для цього підприємство активно співпрацює з волонтерськими організаціями та спілками.

Також компанія опікується кількома сім’ями, чиї годувальники загинули в зоні проведення антитерористичної операції. Цим людям компанія допомагає не лише своєю продукцією, а й коштами.

ТМ «Забіяка» активно підтримує спортивні та культурні події міста. Так компанія стала офіційним партнером і спонсором Першого відкритого благодійного чемпіонату із сили удару. А також партнером благодійного концерту Світлани Тарабарової «Світлий концерт».

Працівники компанії приймають участь у чемпіонатах з футзалу та організовують змагання за Кубок Петровича, названого на честь засновника торгової марки Забіяки Володимира Петровича.

Вже кілька років поспіль ТМ «Забіяка» гідно представляє Волинь на Сорочинському ярмарку. Нещодавно виробник встановив рекорд України з виготовлення найважчої вареної ковбаси і вже встиг його перевершити.

Що приготувала ТМ «Забіяка» для нас з вами у наступному році? Ще більше якісної продукції та ще більше щасливих моментів.



* * *

«СУПЕРНОВА»

Та все ж наймасштабнішим проектом на теренах міста можна назвати будівництво житлового комплексу «СуперНова», яку зводить компанія «Інвестор».

Нагадаємо, що «Супернова» – це унікальний для Луцька житловий мікрорайон, що будується на вул. Потебні у Луцьку поруч із ботанічним садом. В проекті – вісім будинків на 10 поверхів і 752 квартири. Також запланована власна інфраструктура: мінісупермаркет, аптека, пральня, салон краси, кафе, спортзал і навіть дитячий садок.

Окрім того, що компанія «Інвестор» реалізовує такий масштабний проект, до питання його популяризації забудовник також підійшов дуже серйозно та застосував технології, які не використовував ще ніхто з його колег чи конкурентів.

Рекламна кампанія житлового комплексу не припиняється від дня презентації «Супернови» - 2 червня.

Компанія «Інвестор» поширює цікаві відеоролики-звіти в соцмережах і в той же час доносить до клієнтів інформацію, що будівництво йде за планом.

«Останнім часом забудовники використовували таку технологію як фотозвіт. Але навіть він не зможе передати усіх масштабів об’єкту. Наприкінці проекту ми може зробимо цілий фільм про те, як все будувалось, з чого починалось», - ділиться з нами директор компанії Андрій Разумовський.

«Над проектом «СуперНова» ми почали працювати ще за півтора року до його презентації як такого. І питання полягало не тільки в рекламній стратегії, а взагалі в тому, що ми будуємо. На Львівській ми намагаємося збудувати район підвищеного класу комфортності, при чому за ті ж гроші, що й інші будівельні компанії. Ми подумали про паркомісця, про комунальну інфраструктуру, безпеку, густоту населення цього комплексу.

І це не лише реклама. Спочатку ми створили проект, а вже потім долучили до спеціалістів до його реалізації. Адже людям треба пояснити різницю між нашим житлом, та пропозиціями інших забудовників. Наші рекламні матеріали є помітними. Їх знають і в Києві, і у Львові. В нас дуже індивідуальний товар, як для Луцька. Сам товар популярний, але треба велику увагу приділити і правильній його подачі», - пояснив Андрій Разумовський.

А яскраві відеоролики компанії не залишать нікого байдужим.

Навіть сама назва житлового комплексу несе в собі одразу два поняття. СуперНова – це нове, незвичне та назвичайно якісне, а з іншого боку це астрономічне явище – вибух, при якому утворюється нова зірка.

І нині можна з упевненістю сказати, що на теренах міста таки зароджується нова зірка серед житлових комплексів.

«В наступному році ми хочемо здати два будинки та розпочати будівництво ще трьох будинків», - поділився планами на майбутнє Андрій Разумовський.







* * *

ТМ КІЧКАРІВКА

Впродовж кількох десятків років ТМ Кічкарівка радує своїх клієнтів продукцією, яка виготовлена з натуральної сировини. Окрім того, хлібопекарня гарантує незмінну високу якість виробів, широкий асортимент, а найголовніше - ручну роботу, в яку вкладено душу і тепло рук наших пекарів.

Для своїх споживачів компанія розробила комплекс маркетингових заходів, які планомірно втілює в життя.

Зокрема, минулого року було проведено ребрендинг - на ТМ Кічкарівка осучаснили логотип, цінники та етикетки. Весь величезний асортимент продукції було поділено на групи та розроблено відповідне маркування:

- Традиції хлібопекарства – це хліби, які випечені за перевіреною роками традиційною технологією;
- Здоров'я у кожній крихті – це хліби та булочки, рекомендовані для дієтичного харчування;
- Європейський смак – це вироби за найпопулярнішими європейськими рецептурами;
- Добра здоба – це булки, калачі та здоба;
- Домашні смаколики – це печиво та пряники за улюбленими домашніми рецептами;
- Святкова випічка – це паски, святкові хліби.

Окрім того, ТМ Кічкарівка розвиває мережу власних кіосків. У рамках ребрендингу було розроблено та впроваджено дизайн нової вивіски, якого дотримуються по всій мережі та сприяють покращенню впізнаваності торгової марки.

Водночас найбільшим досягненням цього року, яким найбільше пишається компанія є запуск корпоративного сайту ТМ Кічкарівка, який створений за дотриманням усіх найсучасніших тенденцій.

«Родзинкою» сайту є оригінальні рецепти страв, до яких смакує випічка ТМ Кічкарівка.

Також для підтримки ТМ проводиться маркетинг у соцмережах (Facebook, Google+, Instagram).

Звісно, ТМ Кічкарівка бере активну участь у житті міста і завжди є учасником міських ярмарків та святкових заходів. Зокрема на День Незалежності, Ніч на Івана Купала у міському Зоопарку, Різдвяні свята тощо. Також виступає спонсорами спортивних змагань таких як VІІІ-й відкритий благодійний турнір з художньої гімнастики «Чудовий світ дитинства», міжнародного турніру з міні-футболу серед команд журналістів. Окрім того, ТМ Кічкарівка долучилась до святкування першої річниці Патрульної поліції міста Луцька.

ТМ Кічкарівка підтримує волонтерський рух та активно допомогає бійцям в зоні АТО - від габіонних укріплень до звичайних пасхальних смаколиків. А також тим воїнам, які повернулись з війни. Йдеться про співпрацю з організацією «Меценати для солдата» або щомісячні сертифікати на безкоштовний хліб.

На наступний рік ТМ Кічкарівка планує розробку та впровадження нової упаковки для продукції, брендування парку автомобілів, продовження участі у соціальних проектах.




Текст - Ольга КОРОЛЬОВА (ВолиньPost)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні