Міста Волині влітку можуть лишитися без телебачення, - депутат

2
-3
Міста Волині влітку можуть лишитися без телебачення, - депутат
У зв’язку з переходом з аналогового на цифрове мовлення більше сімдесяти відсотків міста та дев’яносто відсотків Володимир-Волинського району з першого липня можуть залишитися без доступу до українських каналів телебачення, - заявляє депутат Володимир-Волинської міської ради Сергій Радкевич (УКРОП).

Про це він заявив у своєму запиті на позачерговій сесії Володимир-Волинської міської ради, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

«Для того, аби використовувати цифрове ТБ, потрібно повністю вимкнути те, що працює на сьогоднішній день. Країна готова – вирішив Кабмін, і наприкінці жовтня затвердив план відключення до 30 червня 2017 року. Найбільше відключення мовлення вдарить по малозабезпеченому населенню із сіл та містечок області», – йдеться у запиті Радкевича, адресованому меру міста Петру Саганюку.

«У Володимир-Волинському та районі взагалі відсутній будь-який ретранслятор, немає навіть аналогового телебачення. Слабкий сигнал отримує частина з міста Ковель та з міста Нововолинськ», - повідомив Радкевич.

«Згідно з нашими розрахунками, більше сімдесяти відсотків міста та дев’яносто відсотків Володимир-Волинського району з першого липня залишаться без доступу до українських каналів телебачення», - додав він.

«Для фінансування державної програми, згідно сайту Кабінету Міністрів, потрібно більше двадцяти мільйонів гривень на Волинську область», - інформує депутат

Радкевич додав: питання не покриття Волині цифровим телевізійним мовленням виходить за рамки місцевої проблеми і є питанням інформаційної безпеки держави.

Саме тому Сергій Радкевич вимагає терміново підготувати звернення від депутатів Володимир-Волинської міської ради до Президента України, Кабінету Міністрів, Голови Верховної Ради з вимогою про виділення вищезазначених коштів.

Депутати підтримали запит.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нам - пофіг
Відповісти
І це прекрасно! В людей від лайна пповітриться голова
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні