Місце за шнурком: Чому в луцьких маршрутках не пускають на переднє сидіння

8
4
Місце за шнурком: Чому в луцьких маршрутках не пускають на переднє сидіння
Через подорожчання проїзду у луцьких маршрутках із 3 до 4 гривень, місцеві почали проявляти особливу увагу до якості перевезень, стану автобусів і навіть найменших дрібниць, які стосуються міського транспорту.

«Але понад усе я «люблю» в наших маршрутках осьо це… цю міні-приватну територію, «грядочку під помідори»... «не заходити – злий пес»... «опасная зона – работает кран»... За дві хвилини до виходу фантазія вже викорчувала те запоребрикове крісло і поставила туди вазон. Фікус. Шоб хоча б красіво... грає музика з фільму «Леон-кілер», – написала на своїй сторінці у Фейсбуці луцька журналістка Наталія Шепель, розповідаючи про переднє сидіння в луцьких маршрутках. Часто водії відгороджують його мотузкою, не даючи пасажирам там сідати.

Традиційно заведено вважати, що це місце «службове» і водії його тримають для «своїх». Такої позиції притримуються й профільні чиновники.

Зокрема, на сайті «Відкрите місто» лучанин Володимир Павлюк оприлюднив претензію по темі відгородженого сидіння. «Відповідно до технічної характеристики такої марки автобусу загальна пасажироміскість складає 40 місць, в т.ч. кількість місць для сидіння (без водія) 19 + 1 (службове)», – прокоментували скаргу працівники управління транспорту та зв’язку Луцької міськради.

«Шоб такі як ви не мішали працювати!» – озвучив своє пояснення один із водіїв маршрутного таксі у відповідь на запитання, для чого відгородив «штурманське» місце.

Та інший його колега назвав справжню причину, звідки з’явилася така «традиція».

«Автобуси – дуже холодні, і ми доставляємо додаткові радіатори для опалення. Ставимо їх якраз біля переднього сидіння. Радіатори під’єднанні шлангами, а пасажири різні бувають. Хтось адекватний, хтось – випивший. Не раз було, що зривали шланги. А додаткове тепло ж для людей робимо. Тому і почали загороджувати те місце. Своїх пускаємо, чи коли проситься адекватна людина, бо бачимо, що акуратно сяде і акуратно встане», – пояснив водій.

За його словами, у 90% випадків таке «відгородження» пов’язане саме з «утепленням», і, можливо, лише в окремих випадках перевізники це роблять за звичкою.



Передрук заборонений.
Теги: маршрутки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це психічно хворі водії бояться пасажирів
Відповісти
А на заводі зробити утеплення, щоб шлангів не було в салоні не можна? Не кажучи вже за звуки, які утворюються при гальмуванні. Наше "совєтське" ЄВРО 4
Відповісти
А може ти ще сядеш разом з водіем та покеруеш автобусом? Водії зазвичай нелозволяють займати службове місце тому що полішук який туда нагло лізе зазвичай сильно смердить.
Відповісти
З міркувань безпеки це правильно!
Відповісти
Це абсолютно правильно! Існує купа придурків, які тільки сядуть в маршрутку і починається " бесіда" по мобілці на весь салон, а як ще під вухом у водія, то це взагалі шикарно
Відповісти
Це все куйня. Вот е маршрутчики, шо зупиняються не там де скажешь, а де йому хочеться, хоть там i нема зупинок. Наказать подонка
Відповісти
Мені колись пояснив водій, що, коли хтось сидить на передньому сидінні, водій погано бачить в дзеркало людей, які заходять-виходять.
Відповісти
а я бачу, що гарним і молодим дівчатам там дозволено сідати, а як старша жіночка - то вже місце службове....логічно!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні