--> У Луцьку екскаватор провалився на газову трубу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку екскаватор провалився на газову трубу

1
-7
У Луцьку екскаватор провалився на газову трубу
Лучани скаржаться на систематичні прориви водогону на вулиці Кравчука, 11а. Декілька днів тому тут навіть провалився екскаватор, який «упав» на газову трубу. Натомість на комунальному підприємстві «Луцькводоканал» запевнили, що аварійну ділянку планують замінити вже цьогоріч.

Про черговий прорив та інцидент із екскаватором журналістам повідомили мешканці, - пише ВолиньPost.

«ТО ФОНТАН, ТО МАШИНА ПРОВАЛЮЄТЬСЯ»

За словами жительки вулиці Кравчука Олени, прориви мережі у цій ділянці ставалися й раніше. Проте протягом останнього часу вони стаються іноді навіть двічі на тиждень, і там постійно працюють робітники з «Луцькводоканалу».

«У нас на вулиці то фонтан, то машина провалюється у місце, де щойно трубу ремонтували. А 5 квітня взагалі – провалився трактор «Водоканалу» і повис на газовій трубі», - розповіла жінка. Подібний випадок, щоправда з автомобілем, стався минулого тижня. Адже у місці, де раніше лежала бруківка, після ремонтних робіт – місиво із глини та грунту. Окрім того, люди сплачують й за пролиті на землю кубометри води.

Раніше на цій ділянці було ландшафтне озеленення, просте його довелося прибрати через постійні ремонти на ділянці. Бруківку на доріжці проклала фірма, яка орендує сусідню ділянку. Після того ж, як її систематично розривають працівники «Луцькодоканалу», вкладати її назад поки не бачать сенсу.

«Та труба - в аварійному стані, її не міняють, а постійно латають. Залатають в одному місці - прориває в іншому. Трактор провалився, бо там місиво, а вище знаходиться газова труба. Вона аж прогнулася», - додала жінка.

Мешканці зітхають - не було б так смішно, якби не так сумно. Вони протягом кількох років зверталися до міськради із проханням відремонтувати трубу- проте отримували відповіді, що на цю ділянку коштів не передбачено.

200-300 МЕТРІВ ТРУБИ ПЛАНУЮТЬ ЗАМІНИТИТ ЦЬОГОРІЧ

Натомість у «Водоканалі» запевнили, що реагують на всі прориви труби. Заступник директора підприємства Володимир Чупун зауважив, що на вулиці Кравчука дійсно минулоріч замінили декількасот метрів труби. Тож наразі аварійною лишається ділянка, де стаються прориви.

"Ми знаємо про цю проблему, це центральний водогін Луцька, він основний, тому ми мусимо ліквідовувати поломки, люди без води не можуть бути», - сказав посадовець.

Тому 200-300 метрів труби на цій ділянці мають замінити цьогоріч.

«Ми збираємося замінити трубу на цій ділянці в цьому році», - зауважив Чупун. Вартість одного метра труби - 2300 гривень. Кошти планують виділити із інвестиційної програми «Луцькводоканалу». Роботи розпочнуть не раніше літа.

«Якщо все буде добре, то у третьому кварталі - літо-початок осені», - розповів заступник директора «Водоканалу».

Прокоментував Чупун і ситуацію з трактором. Мовляв, екскаватор загруз через мокрий грунт. Проте трубу, на яку він «приземлився», техніка не пошкодила.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це не я
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні