В Києві відкрили відьомське кафе

0
7
В Києві відкрили відьомське кафе
Уцентрі Києва по вул. Бульварно-Кудрявська, 9а відкрили перший в Україні відьма-бар "Лиса гора".

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

На вулиці біля вхідних дверей стоять три мітли. Біля них скульптура відьми з котом. Гостей зустрічає хостес у чорній сукні.

Вниз до підвального приміщення ведуть чорні дерев'яні сходи. На кам'яному фасаді стін розвішені картини відьом, світильники оздоблені під старовину, дерев'яні шкатулки, у вазах квіти. Зі стелі звисає посріблена мітла, до неї причепили кілька лампочок.

На кожному столі у вазі стоїть засушених чортополох.

"Траву восени збирала і засушувала особисто. Де саме - секрет. У повір'ях йдеться, що росте чортополох лише там, де живуть відьми", - сказала киянка Алла Козакова. Вона з подругами Олесею Остафієвою й Надією Омельченко є засновницями закладу.

Алла показує на поличці шафи череп птиці. Його жінці подарував шаман.

"Ідея створення закладу у відьомському стилі з'явилась 9 місяців тому. Збирали містичні історії про Київ, Лису гору зокрема. Цим захотілося поділитись. Всі предмети інтер'єру робили власноруч. Навіть підлогу і стільці зі столами самі з Олесею лагодили і фарбували. Приміщення не могли знайти дуже довго. Воно якось саме знайшлося 13 числа", - розповіла Козакова.

Майже до кожної страви й напою у відьомському кафе додають кропиву, чорнобривці, чортополох, лаванду, кору дуба, омелу.

Неодмінний атребут закладу - гадалка. Вона сидить за крайнім столиком у чорному вбранні. Для усіх бажаючих розкладає карти таро. Бере 200 грн.

"Ми прихильники доброї магії. З нами співпрацюють тільки світлі відьми, і шамани, які люблять своє місто", - додала Алла.

"У "Лисій горі" не відчувається чортівщини. Навпаки - гостинна домашня атмосфера. Смачно смажать м'ясо", - ділиться враженнями від кафе киянин Віталій.

У "Лисій горі" регулярно запрошуватимуть екстрасенсів і шаманів.

Також тут планують проводити тренінги з пошиття ляльок-оберігів, на Великдень розписуватимуть писанки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні