«Незабаром платитимемо за повітря», - депутат Волиньради про рішення щодо абонплати за газ

5
2
«Незабаром платитимемо за повітря», - депутат Волиньради про рішення щодо абонплати за газ
Депутат Волинської облради Юрій Ройко повідомив, що фракція Радикальної партії Олега Ляшка ініціюватиме звернення щодо скасування «драконівського» рішення.

Про це Юрій Ройко написав у Фейсбуці.

«Я не вірю, що ця афера НКРЕКП і новий пограбунок українців на користь Фірташа-Льовочкіна-Бойка могли відбутися без відома і підтримки Президента Порошенка, чиїм ставлеником є голова комісії Вовк», - написав він.

І додав:

«Наша команда оскаржуватиме в суді це драконівське рішення НКРЕКП. Ми не дозволимо владі та її прихвостням-олігархам грабувати українців! Українці! Якщо ми черговий раз проковтнемо злочинну аферу придуману порошенками-гройсманами-бойками-фірташами, то незабаром будемо платити за повітря, яким дихаємо і за землю, по якій ходимо».

Він зазначив, що 12 квітня на сесії Волинcької облради фракція ініцюватиме звернення до Президента України, Кабінету Міністрів, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Генеральної прокуратури України, Національного агентства з питань запобігання корупції з переліком вимог.

«1) Скасувати грабіжницьке і необґрунтоване рішення НКРЕКП від 28 березня 2017 року, яким введено щомісячну абонплату за підключення до системи газопостачання.

2) До Президента України – винести указ про звільнення членів НКРЕКП, які прийняли незаконне "рішення про абонплату" від 28.03.2017.

3) Провести новий відкритий конкурсний відбір на зайняття посад членів НКРЕКП згідно чинного законодавства.

4) До Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг - оприлюднити методики розрахунків та обґрунтування існуючих тарифів на послуги з газопостачання населенню; розглянути можливість зниження ціни на газ для споживачів.

5) До Генеральної прокуратури України та Національного агентства з питань запобігання корупції – провести всебічне розслідування на предмет ухвалення незаконного рішення посадовцями НКРЕКП та винести відповідні процесуальні рішення», - пояснив Юрій Ройко.

Як відомо, 28 березня НКРЕКП встановила для населення і промислових споживачів тарифи за користування приєднаними газорозподільчими потужностями та транспортування газу. Відповідний тариф буде вилучений з чинної ціни на газ для населення, яка, відповідно до рішення Кабінету міністрів, становить 6879 грн за 1 тис. кубометрів (без ПДВ). Новий тариф буде сплачуватися щомісячно, окремо від оплати газу як товару.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні