--> За час незалежності з України вивели в офшори 148 млрд. доларів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

За час незалежності з України вивели в офшори 148 млрд. доларів

3
-3
За час незалежності з України вивели в офшори 148 млрд. доларів
З 1991 року і по сьогоднішній день з України в офшори вивели $ 148 млрд.

Про це у "Дзеркало тижня" повідомив науковий співробітник ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАН України" Інна Шовкун.

"За різними оцінками, починаючи з 1991 року з України до офшорів виведено капітал на суму 148 млрд доларів. Не всі ці багатства виводилися з країни корупційною клептократичною владою. Бізнес використовує офшори для легального зниження податкового навантаження, зменшення ризиків, спрощення судового захисту своїх інтересів", - йдеться в статті.

Створення в Україні сприятливих фіскальних умов буде сприяти поверненню в країну капіталів у вигляді прямих іноземних інвестицій і кредитів, вказує автор.

"Навіть зараз кошти з офшорів відіграють важливу роль у промислових інвестиціях. Зокрема, частка Кіпру прямих іноземних інвестицій, накопичених в промисловості України, становила 19,3%, або 2,6 млрд дол. (на 1 жовтня 2016 р.), Нідерландів — 12,8%, або 1,7 млрд дол. Кошти з офшорів надходять в економіку також у формі боргового фінансування", - пояснює науковець.

У тіньовому секторі економіки обертаються кошти, що становлять приблизно 35-40% обсягу офіційного ВВП.

"Залучити до розвитку економіки країни капітали з тіньового обігу офшорів дозволило б давно очікуване впровадження податкових і митних інвестиційних стимулів для нових промислових виробництв з допомогою механізму індустріальних парків", - вважає автор.

У квітні 2016 року Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) опублікував масштабне розслідування про офшорні компанії, що використовують впливові людьми для ухилення від сплати податків. Вивчили 11,5 млн документів. Фігурантами скандалу стали 12 чинних і колишніх світових лідерів. Серед них — Петро Порошенко. Журналісти з'ясували, що у президента були ще кілька офшорних компаній. Україна опинилася серед країн, де керівництво не проводить розслідування після публікації "панамського досьє".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Долари давала Америка ? - ДАВАЛА ! а тепер віддавайте корупціонери через СІЗО за заставу !!! чи ви хотіли, зграйка бариг і бандитів , щоб вам Хіларі Клінтон і дальше давала доляри.? а ви в офшори на рахуночки клали , в патріотів бавилися і ніфіга не робили ....Подвійне чи потрійне громадянство їм давай, БРЕХУНАМ І ЗЛОДІЯМ, що у владі 26 років ! які ,Ви,падли державотворці .... - ЗЛОДІЇ БЮДЖЕТНИХ КОРИТ !!!
Відповісти
А вам бидло яке діло до того це мої гроші
Відповісти
Бариги єднаймося не пустимо народ до влади
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні