--> Трьох українських проповідників затримали у Мінську | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Трьох українських проповідників затримали у Мінську

0
6
Трьох українських проповідників затримали у Мінську
У Мінську затримано трьох громадян України - християнських проповідників, які приїхали до Білорусі на теологічний семінар: Леонід Номерчук зі Львова, Ашот Саркісян з Хмельницького і Владислав Єрмолов з Миколаєва.

Про це повідомляє Кореспондент.НЕТ із посиланням на "Білоруський партизан" та білоруського політика Алеся Логвінца, який знаходився в Центрі ізоляції правопорушників і був звільнений 2 квітня.

Відзначається, що теологічний семінар, організований місією "Блага звістка", повинен був проходити з 21 по 24 березня за участю пастора з Південної Кореї й гостей із України. Без пояснення причин договір про оренду приміщення в СОЦ "Олімп" був розірваний, а організатори намагалися знайти нове місце для проведення свого семінару.

"22 березня біля площі Якуба Колоса троє громадян України - проповідників, які повинні були брати участь в семінарі, були зупинені міліцією за перехід вулиці в недозволеному місці й оштрафовані. Однак штрафом для них справа не обмежилася - на українців склали протоколи за дрібне хуліганство. І за правопорушення, якого вони не скоювали, українці отримали по 15 діб адміністративного арешту", - йдеться в повідомленні.

За словами Логвінца, зв'язатися з посольством України в Білорусі затриманим дозволили тільки за допомогою листа.

"Дійшов цей лист до адресата і чи був узагалі відправлений - невідомо. 2 квітня посольство не змогло прокоментувати "Білоруському партизану"інформацію про затриманих, пообіцяли, що завтра прес-секретар зробить заяву", - зазначає видання.

Крім того, Логвінец повідомив, що бачив на прогулянці у дворику ізолятора двох молодих людей з України, які були одягнені в тюремні роби, оскільки їх одяг був вилучений для експертизи на предмет зіткнення з вибуховими речовинами. Іншої інформації про них поки немає.

Нагадаємо, що в ніч на суботу, 11 лютого, в Мінську міліцейський патруль затримав Сергія Жадана. Його цілу ніч протримали в камері.

У Жадана розпитували про тероризм і в кінці поставили штамп про заборону в'їзду в Білорусь на невизначений термін.

Пізніше Білорусь скасувала заборону на в'їзд Жадана.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні