Скандал у Нововолинську: таємничий інвестор налякав мешканців «старого міста»

1
-5
Скандал у Нововолинську: таємничий інвестор налякав мешканців «старого міста»
Мешканці кількох будинків Нововолинська підозрюють, що біля їх будинків планують зводити багатоповерхівку, для чого навіть хочуть знести їхні хліви. У міській раді натомість заспокоюють: без громадських слухань ніхто нічого робити не буде.

На сполох забили мешканці двоповерхівок за адресою Сірка, 4,6, Героїв АТО (Ковпака), 27 та на вулиці Хвильвого, 28, пише БУГ.

ГЕТЬ ХЛІВИ – СКАЗАЛИ НЕВІДОМІ

Ці двоповерхівки збудовані одними з перших у Нововолинську. У будівлях немає підвалів, тож неподалік люди побудували господарські приміщення. Там зберігають картоплю, господарський реманент тощо.

Близько двох тижнів тому прийшов невідомий чоловік, почав робити заміри території – розповідає мешканець одного з будинків Юрій Гаврилюк.

«Він повідомив, що тут має розпочатися будівництво. Мол, про це рішення знає міська рада. Ми здивувалися, бо ж мали б перед тим провести якісь дослідження, повідомити нас. Будинки старі, то переживаємо, що вони просто розсиплються» - каже чоловік.

«Кілька днів тому з’явилися люди, які заявили, що необхідно очистити територію від господарських приміщень, бо їх будуть зносити. Запевнили, що на цьому місті має з’явитися триповерховий будинок» - додав він.

«Намагався вияснити, яка фірма цим займається. Але ніхто нічого не сказав», – повідомив Юрій Гаврилюк.

БУДИНКИ МОЖУТЬ ПРОСТО РОЗСИПАТИСЯ

Мешканці району розуміють, що господарські приміщення – далеко не в найкращому стані. Але альтернативи не мають.

Жителі бідкаються, бо не знають, як будівництво нового об’єкту вплине на стан їхніх домівок, адже фундамент будівель – цегляний.

«Уся техніка, яка займається будівництвом – масивна, тому наші будинки просто осядуть. Навіть коли автобус проїде, то у квартирі це відчувається», – зауважує мешканка одного з будинків.



ГОЛОВНИЙ АРХІТЕКТОР ЗАСПОКОЮЄ

Головний архітектор міста Михайло Вісьтак запевняє, що конкретних планів стосовно тієї ділянки ні в кого немає.

«Приходив інвестор, цікавився ділянками у Нововолинську» - пояснив він.

«Ніхто нічого там не планує будувати. Це все просто на рівні розмов мешканців» - додав архітектор.

«Такі рішення приймаються, коли є розроблена документація, оголошено громадські слухання. Це стосується будь-якої ділянки», - зауважив Михайло Вісьтак.

«Якщо на території є забудови, то обов’язково з мешканцями працівники ЖЕКу чи представники виконкому проводять розмову. Люди нехай не переймаються», – запевнив він.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чув на зборах садового товариства Прикордонник що той Юрій Гаврилюк рейдер - захопив дачу і не тільки...боротися треба з рейдерством!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні