Пили з ставка, де знайшли труп, а діти «зливали» інформацію сепаратистам: спогади волинського атовця

0
7
Пили з ставка, де знайшли труп, а діти «зливали» інформацію сепаратистам: спогади волинського атовця
Атовець із Каменя-Каширського Вадим Сидорук поділився спогадами про час, проведений на сході.

Боєць розповів, як бійці тодішньої 51-ї окремої механізованої бригади «зачищали» Мар'їнку від ворога, з якими труднощами зіткнулися на фронті та як місцеві діти «зливали» інформацію сепаратистам, - повідомляє Район.Камінь-Каширський.

ДІТЕЙ ТА ЖІНОК НЕ ПІДПУСКАЛИ ДО ПІДРОЗДІЛУ


Захищати українські кордони бійців відправили практично голими руками. Вадим розповів, що мав у той час лише військову форму, черевики та автомат. Спорядження не було: ні бронежилетів, ні шоломів.

Місцеві діти проявляли неабияку зацікавленість у тому, що відбувається навколо. Приходили та просили, наприклад, потримати автомат.

«До певного моменту ми на це не реагували. Та згодом помітили, що після їхніх візитів завжди починався обстріл із боку противника. Мали підстави підозрювати, що малі доповідають сепаратистам про кількість бойової техніки в підрозділі, її стан та розміщення, про нашу готовність. Потім дітей та жінок затримували або не підпускали до підрозділу», - розповів атовець.

ПИЛИ ВОДУ ЗІ СТАВКА, А ЗГОДОМ У НЬОМУ ЗНАЙШЛИ ТРУП

Він також пригадав, що харчувалися вони в основному сухпайками. Води також бракувало, тому привозили рідину цистерною. Брали із міських водоканалів, колодязів, водосховищ.

Та коли сепаратисти вистрілили в цистерну, довелося вдаватися до підручних засобів.

Вадим пригадав, як воду набирали зі ставка. Каже, дивувало, що кожного разу вона втрачала свої смакові якості та мала неприємний запах. Хлопці, які вирішили поплавати у водоймі, наткнулися на дуже неприємну знахідку. На дні виявили… тіло чоловіка.

За словами хлопця, у той же момент доступ до водоймища заблокували. Виявилося, що в ставку було не одне тіло.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні