У Римі відбувся ювілейний саміт Євросоюзу

0
-4
У Римі відбувся ювілейний саміт Євросоюзу
Столиця Італії у суботу, 25 березня, приймає саміт ЄС з нагоди шістдесятилітньої річниці підписання Римських договорів, євроінтеграційних угод, які заклали підвалини для створення Євросоюзу.

Римський саміт відбувається за посилених заходів безпеки. До охорони залучено 5 тисяч поліціянтів, а в центрі міста на час саміту заборонено рух громадського транспорту.

В центрі міста введено дві зони, в які можна потрапити тільки при наявності акредитації та спеціальних документів через 40 охоронюваних пропускних пунктів. Мова йде про території навколо Капітолійського пагорба і президентського Квиринальского палацу, де заплановано урочистий обід для учасників саміту. У цей день закриті також основні римські пам'ятки, включаючи Колізей.

Як повідомляли ЗМІ, після офіційної частини саміту планують підписати історичну декларацію про основні напрямки розвитку майбутнього Євросоюзу, але вже в складі 27 країн, без участі Великобританії.

Нагадаємо, мешканці Британії в червні минулого року проголосували на референдумі за вихід зі складу ЄС. Саме ця обставина затьмарює ювілей, який, як очікують лідери ЄС, тепер має стати моментом переродження спільноти і відкрити нову сторінку в його історії.

Як заявив голова Євроради Дональд Туск у листі на адресу 27 лідерам ЄС, мета майбутнього саміту - не тільки відзначити день народження спільноти, але й покласти початок нового майбутнього союзу.

"Насамперед, це можливість відсвяткувати нашу історію разом і підвести підсумки 60 років інтеграції. Не секрет, що історичний момент, з якими ми зараз стикаємося, вимагає більш глибокої і твердої реакції на виклики союзу в короткостроковій і довгостроковій перспективі, - зазначив він. - Після частини святкування ми маємо намір прийняти політичну декларацію, яка підтвердить автентичність європейського інтеграційного проекту і визначить наше спільне бачення на майбутні роки".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні