У Луцьку патрульних перевірила прокуратура

0
-2
У Луцьку патрульних перевірила прокуратура
У Луцьку перевірили дотримання законодавства патрульними поліцейськими.

Упродовж 2016 і січня-лютого 2017 років патрульні здійснили 825 та 143 адміністративних затримань громадян у зв’язку з вчиненням адміністративних правопорушень, - інформує прес-служба волинської прокуратури.

Не в усіх випадках затримання громадян відбувалося у відповідності до вимог чинного законодавства.

Так, у ході перевірки виявлено 31 факт здійснення адміністративних затримань з метою складення протоколу про адміністративне правопорушення у випадках, коли органам поліції не надали права застосовувати такий захід забезпечення адмінпроваджень, як адміністративне затримання.

Виявили 22 факти безпідставного застосування працівниками УПП в Луцьку спецзасобів (кайданок).

Не завжди працівниками патрульної поліції у випадках адміністративних затримань громадян повідомлявся Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області. Із 735 затримань до Центру надішли повідомлення лише щодо 582, тобто про 153 випадки адмінзатримань Регіональний центр не інформувався.

Задля усунення виявлених порушень та притягнення винних у них осіб до відповідальності Луцькою місцева прокуратура начальнику Управління патрульної поліції у місті Луцьку внесла 2 вказівки, які перебувають на розгляді.

Загалом же з питань правомірності адміністративного затримання і доставлення правопорушників працівниками органів поліції області протягом 2016 – двох місяців 2017 року органи прокуратури Волині розпочали 4 кримінальні провадження, внесли 36 вказівок (24 – у минулому та 12 – у поточному роках), за результатами розгляду 31 з яких до дисциплінарної відповідальності притягнули 18 посадових осіб (10 – у минулому та 8 – у поточному роках), а інші 5 вказівок перебувають на розгляді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні