--> Будь-хто може покращити свою пам’ять, - вчені | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Будь-хто може покращити свою пам’ять, - вчені

0
5
Будь-хто може покращити свою пам’ять, - вчені
Деякі люди від природи володіють фантастичною пам'яттю, але, за словами вчених, пам'ять можна "прокачати".

Це цілком досяжна мета, якщо ви готові щодня протягом 40 днів витрачати по 30 хвилин на тренування стратегічної технології поліпшення пам'яті, пише Експрес і з посиланням на DNA India.

Метод випробували на добровольцях, які мали стандартні показники пам'яті. В результаті їм вдалося збільшити більш ніж в два рази обсяг пам'яті. Приміром, на початку вони могли відтворити 26 слів із 72. А після тренування - 62 слова. І показники залишалися на колишньому рівні, навіть через 4 місяці після експерименту.

Сканування показало: тренування змінювало роботу мозку, що поліпшувало показники пам'яті.

Медичний центр Університету Радбоу припускає, що тренування робить мозок звичайної людини подібним, з точки зору зв'язків, на мозок людини з видатною пам'яттю.

Вчені порівнювали 23 особи (брали участь у змаганнях на пам'ять) з 23 добровольцями того ж віку та рівня інтелекту (звичайні люди). Так, люди, які тренували пам'ять, змогли збільшити показник відтворення слів з 26-30 до 35 і більше. А ті, хто ще тренував і короткострокову пам'ять, могли відтворити на 11 слів більше.

Тренування стратегічної технології поліпшення пам'яті дозволяли зберегти добрі результати і через чотири місяці після експерименту, а структура мозкових зв'язків змінилася.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні