«Батьківщина» вимагає покарання винних у незаконних діях Нацполіції в парламенті*

0
0
«Батьківщина» вимагає покарання винних у незаконних діях Нацполіції в парламенті*
«Батьківщина» хоче покарати тих, хто всупереч Конституції дозволив зайти представникам Національної поліції у сесійну залу парламенту.

Про це заявила лідер партії Юлія Тимошенко на прес-конференції в Києві, - повідомляє прес-служба «Батьківщини».

«Ми вимагаємо завтра заслухати відкритий звіт Президента про силове розблокування торгівлі на крові, заведення Національної поліції до парламенту і взагалі – про дестабілізацію, хаос і руйнацію держави», – повідомила політик.

Коментуючи учорашню ситуацію в сесійній залі парламенту, куди всупереч Конституції депутати «Народного фронту» у силовий спосіб завели представників Національної поліції, Тимошенко заявила, що в Україні створена «агресивна поліцейська держава, коли силові структури використовуються для всіх цілей – збереження корумпованої кланової влади, яку очолює президент».

«Те, що відбулося в парламенті, має на меті тиск на опозицію, тиск на громадянське суспільство заради досягнення своїх аморальних, приватних корупційних цілей», – зазначила лідер фракції.

Вона повідомила, завтра вранці «Батьківщина» подасть заяву про злочин до Генеральної прокуратури і СБУ проти посадових осіб Національної поліції, ВРУ, «які допустили воєнізований тиск на роботу парламенту і на всі інституції громадянського суспільства».

За словами Юлії Тимошенко, фракція ініціюватиме відкриття кримінальних справ за статтями Кримінального кодексу України:

№341 – захоплення державних або громадських будівель чи споруд (позбавлення волі до 5 років);

№344 – втручання у діяльність державного діяча (позбавлення волі до 3 років);

№351 – перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради (обмеження волі до 5 років);

№356 – самоправство (арешт на строк до 3 місяців);

№365 – перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (позбавлення волі до 10 років).

«Усі ці елементи злочину абсолютно точно є в діях тих, хто дав можливість Національній поліції увірватися до приміщення Верховної Ради», – запевнила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко підкреслила, що «Батьківщина» цілком підтримує ветеранів АТО, добровольців, які заблокувати торгівлю на крові. Рішення РНБО припинити залізничне й автомобільне сполучення через лінію зіткнення політик назвала їхньою перемогою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні