На Любешівщині у жінки з трьома малими дітьми згоріла хата

0
-1
На Любешівщині у жінки з трьома малими дітьми згоріла хата
Без хати, з трьома дітьми на руках: Світлана Мельник із села Залаззя нарікає, що ледве виживає, а соціальна допомога меншає з кожним днем.

У жінки із села Залаззя Любешівського району, що сама виховує трьох малих дітей, згоріла хата, пише “Вісник”.

Світлана Мельник нині живе у хаті своєї сестри. Односельчани та рідні помогли звести коробку нового помешкання, але жінка з дітьми сама не може облаштувати нову оселю. Хоч працює та отримує допомогу від держави як малозабезпечена.

Батькові дітей суд обмежив спілкування з ними через неадекватну поведінку: той має психічні розлади.

Хата, в якій жили діти з мамою згоріла ще у серпні 2014-го. Вогнем знищено все, що було всередині. Силами громади звели нове приміщення, але поки це тільки коробка.

– Робити люди безплатно приходять, але матеріали треба ж купити. А дітей же одіти, нагодувати необхідно, ліків купити. Від їхнього батька допомоги ніякої. Він зараз на примусовому лікуванні рік буде. Хоч відпочинемо. А то погрожував нову хату спалити. Працюю у магазині на мінімальну зарплату, оформила допомогу від держави по малозабезпеченню. Раніше отримувала 2800 соціальної та 1100 гривень тимчасової допомоги. Разом 3900. Тимчасову забрали, стало 3300. А в останній місяць отримала 2900 на трьох дітей, - нарікає жінка.

За словами заступника начальника управління соцзахисту Волинської ОДА Людмили Сірбіненко, для жінки з трьома дітьми місячний дохід має становити 4 тисячі 642 гривні. Розмір державної допомоги – це різниця між рівнем забезпечення і доходами родини. Тобто що вищі доходи, то менша державна допомога. Зважаючи на умови, в яких перебуває сім’я, позитивне рішення щодо надання допомоги може бути прийняте на комісії.

Для підтримки сім’ї на півроку допомогу можуть призначати, каже фахівець, але родина повинна сама шукати шляхи виходу зі скрутного матеріального становища. 
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


На Волині горів торф На Волині горів торф
14 травня, 2018, 11:05
0
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні