--> Волинські прикордонники хочуть навчити собак знаходити контрабандний бурштин | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинські прикордонники хочуть навчити собак знаходити контрабандний бурштин

0
4
Волинські прикордонники хочуть навчити собак знаходити контрабандний бурштин
Волинськімитники планують підготувати кінологічну команду для виявлення контрабанди на кордоні.

Щоб ефективно протидіяти несанкціонованому вивозу за кордон бурштину, начальник Волинської митниці ДФС ініціює підготовку окремої кінологічної команди, – інформує Волинська митниця ДФС.

«Одним із пріоритетних напрямків роботи Волинської митниці ДФС залишається протидія митним правопорушенням. Якісна робота відділу кінологічного забезпечення – важлива складова у цьому процесі. Волинська митниця ДФС має усі умови для того, щоб окрім кінологічних груп, які виявляють контрабандні цигарки та наркотичні речовини, мати кінологічну команду для виявлення прихованого бурштину», – вважає начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький.

Як окремий підрозділ кінологічний відділ в складі митниці створено ще у 1993 році, тоді працювала лише одна кінологічна команда.

Сьогодні в процесі протидії контрабанді беруть участь вісім кінологічних команд ,з яких п’ять працюють у напрямку виявлення наркотичних речовин, дві – викривають приховані від митного контролю тютюнові вироби.

«Планується підготовка кінологічної команди, що виявлятиме грошові банкноти. Ми ставимо ще й досить амбітне завдання - підготувати кінологічну команду для викриття тайників з бурштином», - зазначає Віктор Кривіцький.

Досвід та знання вже діючих кінологічних команд переконує у тому, що таке завдання – під силу волинським митникам.

Один з найдосвідченіших кінологів Волинської митниці ДФС Святослав Войтюк, котрий працює з 1994 року, зазначає що кожен спеціаліст, крім традиційного навчання, використовує в роботі свої секрети.

«Кінологи - це в чомусь особливі люди, адже нам потрібно не лише виконати робочі завдання, а й зберегти професійні якості своїх вихованців. Працювати доводиться іноді в складних умовах – погодних і морально-психологічних. Однак, ці фактори жодним чином не повинні позначитися на здоров’ї і самопочутті наших собак», - впевнений Святослав Войтюк.

Кінологічні команди працюють без жорсткого графіку, вони можуть приступити до роботи зненацька в будь-якому пункті пропуску. Отож, теплі почуття та особливе відчуття чотирилапих колег і друзів волинських митників – надійний заслін усякого роду контрабандистам.

Слід зазаначити, що у 2016 році собаки кінологічних команд Волинської митниці ДФС 34 рази спрацьовували на виявлення тютюнових виробів, в результаті вилучии понад 10 тисяч пачок контрабандного тютюну, і 18 разів спрацьовували на виявлення наркотичних речовин, що є другим показником у всеукраїнському рейтингу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні