Біля Луцька хочуть побудувати новий завод

3
4
Біля Луцька хочуть побудувати новий завод
Хорватський інвестор разом з українським партнером хоче побудувати біля Луцька сміттєпереробний завод.

Про це 6 березня під час засідання робочої групи з питань вивчення ситуації на Брищенському полігоні повідомила очільниця Княгининівської об’єднаної територіальної громади Олена Твердохліб, - повідомляє Волинське агентство розслідувань.

За її словами, проект про облаштування сміттєпереробного заводу у селі Сирники до Маяківської сільради подали у 2014 році. Проте тодішній проект на площі 6 га пролягав над газовою трубою, тому технічно не міг бути реалізованим.

Відтак, тепер знайшли ще одну прилеглу ділянку, тому проект можуть «посунути». Тож інвестор із Хорватії долучає до співробітництва українського інвестора, який на умовах фінансування 50/50 долучиться до будівництва заводу за 25 мільйонів євро.

Зараз готуються розробляти новий проект землеустрою. Проект можна реалізувати та ввести в експлуатацію за 9 місяців.

За словами Твердохліб, у Луцька «проситимуть» сміття для переробки. Вона також зазначила, що інвестори обіцяють побудувати та ввести у користування завод протягом 9 місяців.

Мешканці Сирників не проти переробки сміття, вони категорично не згодні лише із його спалюванням. Зрештою, такої процедури не заплановано проводити на заводі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хочуть і побудують у нашій країні, це дві великі різниці
Відповісти
І зрештою-хто кого питати буде....будемо втікати скоро всі хто куди з рідного села...
Відповісти
Звичайно, краще сидіти на смердючому звалищі під дупою, ніж дозволити побудувати завод, який розчистить цінні площі від шкідливого сміття.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні