На Волині ремонтували житла для рідкісних птахів

2
6
На Волині ремонтували житла для рідкісних птахів
Волинські лісівники обстежили та відремонтували гоголятники у Національному природному парку "Прип'ять-Стохід".

Про це інформує офіційний сайт парку.

В рамках проекту «Гоголь», який реалізується в НПП «Прип'ять-Стохід» з 2005 року, в кінці лютого проводилась інвентаризація гоголятників та їх підготовка до наступного сезону розмноження.

Зокрема, працівники служби охорони Любешівського природоохоронного науково-дослідного відділення провели обстеження та ремонт гоголятників вздовж русла річки Стохід в районі сіл Пожіг та Бучин, а також на річці Бистриця в районі села Селісок.

Довідково:

Гоголь (Bucephala clangula) – ниркова качка з великою заокругленою головою, коротким дзьобом та контрастно-чорним забарвленням. Гнізда влаштовує виключно у дуплах дерев листяних порід, охоче заселяє штучні гніздівлі. Включено до Червоної книги України як рідкісний вид. Знаходиться під охороною Боннської (Додаток ІІ) та Бернської (Додаток ІІІ) конвенцій.

Гоголятник – тип штучної гніздівлі для гоголя. Ящик, який простий у виготовленні та надійний в експлуатації, закріплюється на висоті 2,5-5,0 м на деревах, льотки направлені переважно в бік русла річки.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мауглі відпочиває, коли працюють екологи
Відповісти
Це "пасьоний", керівник Великоглушанської дільниці так високо заліз." Молодець! Пане директор, коли ви заставите працювати цього дармоїда та його братів?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні