--> Сказали, коли і де у Луцьку відбудеться фестиваль «Оберіг» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Сказали, коли і де у Луцьку відбудеться фестиваль «Оберіг»

0
1
Сказали, коли і де у Луцьку відбудеться  фестиваль «Оберіг»
Фестиваль авторської пісні та співаної поезії «Оберіг» відбудеться у Луцьку 3–5 листопада 2017 року.

Про це стало відомо під час першого засідання організаційного комітету по відновленню проведення згаданого фестивалю, – написав у Фейсбуці депутат Волинської обласної ради Сергій Сівак.

Також повідомили місце, де відбудеться фестивальне дійство. Це - Палац культури міста Луцька та Волинський обласний музично-драматичний театр ім. Тараса Шевченка.

До оргкомітету із проведення фестивалю "Оберіг" увійшли Василь Ворон, Юрій Поліщук, Наталка Криничанка, Марійка Бурмака, Тетяна Гнатів, Юрій Войнаровський, Руслан Тимощук, Валерій Дмитрук.

Крім того, за словами депутата, долучитися до організації заходу зголосилися сестри Тельнюк, брати Капранови, Юрій Андрухович, Роман Коляда та багато інших знаних митців.

Нагадаємо, у грудні депутати Волиньради майже одностайно проголосували за відродження фестивалю: 51 «за» із 52 присутніх в залі засідання.

Тоді ж обранці передбачили фінансування фестивалю по 200 тисяч гривень упродовж чотирьох років, починаючи з 2017-го. Також звернення щодо підтримки заходу направили до міністра культури України та Луцької міської ради.


Довідково:

«Оберіг» — український фестиваль авторської пісні та співаної поезії. Вперше був проведений у Луцьку 1989 року. Його організатором був молодіжний центр «Волинь».

Першими ініціаторами були Василь Ворон, Олексій Левченко, Ігор Криса, Олег Покальчук.

Перший фестиваль «Оберіг» зібрав 30 учасників, другий — близько ста. На Всеукраїнський фестиваль «Оберіг-91» записалося майже двісті учасників, тому дирекція фестивалю проводила відбір претендентів з попереднім прослуховуванням їх пісень.
Теги: фестивалі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні