Волинські семінаристи цілодобово моляться за здоров'я і мир в Україні

0
2
Волинські семінаристи цілодобово моляться за здоров'я і мир в Україні
Студенти та викладачі Волинської духовної семінарії протягом посту цілодобово молитимуться за здоров'я та мир в Україні.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав голова просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук.

"У час Великого посту гарною благочестивою традицією ВДС є читання Неусипної Псалтирі. Цього року читання Неусипної Псалтирі розпочав керуючий Волинської єпархії єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Владика прочитав першу кафізму", - йдеться у дописі.

"Упродовж днів Святої Чотиридесятниці, безперервно по черзі викладачі та студенти ВДС читатимуть усі 20 кафізм Псалтирі, під час чого відбуватиметься і молитовне поминання живих і померлих – читатимуться, відповідно, імена з поданих віруючими людьми записок. Особлива молитва під час Неусипної Псалтирі підноситиметься за настання у нашій Державі довгоочікуваного миру", - пише священик.

Як розповів голова просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ Валентин Марчук у коментарі для "Волинь24", традиція з читанням Неусипної Псалтирі є вже багаторічною.

"Відновили традицію стараннями митрополита Ніфонта тоді, коли відновили семінарію, у жовтні 1990
року, а зараз традиція продовжується єпископом Нафанаїлом", - каже отець Валентин.

Також священик зазначив, що читають Псалтир всі студенти: і хлопці, і дівчата-регенти.

"Студент щодня читає по дві години. Час розподілили так, щоб кожен читав і вдень, і вночі. Студенти з радістю моляться і підтримують таку хорошу традицію", - зауважив Валентин Марчук.

Довідка:

Псалтир – це одна з книг Святого Письма. Це духовна поезія царя Давида, сповнена молитов та пророцтв, повчань та каяття. Псалми є основою богослужіння, а Псалтир – абеткою молитви.

Псалтир складається з 151 псалма, об’єднаних у 20 кафізм.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні