«Рецепти випробовую лише на смак», - Іванна Сацик. ЗМІНИСЬ АБО ЗВІЛЬНИСЬ

1
-10
«Рецепти випробовую лише на смак», - Іванна Сацик. ЗМІНИСЬ АБО ЗВІЛЬНИСЬ
Герої проекту #змінисьабозвільнись продовжують звітувати. Нагадаємо, семеро людей пообіцяли протягом 21 дня робити "щось", аби виховати у собі нову і корисну звичку. "Щось" визначив жереб.

Про свій досвід виховання звички звітує Іванка Сацик, якій випала місія щодня готувати нову страву.

***
Тяжко-важко писати про їжу, коли твоє пузо вже котрий день безперестанку набивається смаколиками. І ще важче – змушувати себе готувати, коли столи й без того гнуться від страв. Але про все – по порядку.

Взагалі-то на моєму листочку було написано «Щодня випробовувати новий рецепт. Випробовувати – це ж не значить готувати. Випробовувати можна й на смак. Тож я цілий тиждень їла все, що бачила і тішила себе такою відмазкою. І поки мої колеги виробляють звички, я почуваюся руйнівником міфів, бо вже майже впевнена, що в моєму випадку 21-денний експеримент буде провальним.

НЕЖИТЬ, ГОРЛО І ТЕМПЕРАТУРА

Цей тиждень обіцяв бути складним – до звичної ліні додається відсутність часу і поїздка в інше місто. І не просто поїздка, а відвідини весільного банкету і кілька днів проживання у одеситки, яка у прагненні нагодувати перевершила всіх бабусь.

Першого дня все йшло як по маслу – я ходила на роботу, втомлена-змучена йшла на кухню. Я навіть відкрила для себе круту кулінарну штуку – якщо у салат додати не звичайну, а замариновану у соєвому соусі курку – то смак страви абсолютно зміниться.

Взагалі там мав би бути унікальний рецепт, грейпфрут, соус «Тартар», курка під соєвим соусом… А в результаті було тільки останнє.

Наступного дня нежить, запалене горло і температура в районі 37 градусів геть не спонукали йти на кухню. Заставила себе. Переборола.


Того дня моїх сил вистачило на вівсяне печиво. Воно, до речі, вдалося. А потім я порахувала собівартість продуктів, витрачених на оті 15 печеньок, які вийшли в результаті, порівняла її з ціною на вівсяне печиво і довго, до-о-овго думала…

ОДЕСЬКІ РЕЦЕПТИ І ВОЛИНСЬКА ЛІНЬ

У четвер, день поїздки в Одесу, не готувала нічого. Ну не мала часу, ну чесно-чесно. Стоп. А бутерброди рахуються?

Наступного дня я випробувала рецепт смачнючих котлет. Випробувала на смак. І розігріти пробувала. В мене вийшло.

У суботу прийшов час розплати – обіцяла, клялася собі, що відпрацюю за попередні два дні халяви. Але щось знову пішло не так – мене вистачило лиш на один новий рецепт – дуже простий і незвичний водночас.

Для того треба картопля, капуста і трохи курячих крилець. І якщо оте все зварити разом – то виходить смачнюча страва.

На останній день цього надтяжкого тижня я залишила курячі гомілки у томатному соусі. Вийшло їстівно, навіть смачно.

***

Протягом другого тижня «проривів» не було. Ніяких навіть проблисків звички я за собою не помічаю – можливо брак часу, можливо завантаженість подіями, та цього тижня я готувати категорично не хотіла. Щиро сподіваюся, що це просто переломний момент і вже з наступного понеділка почнеться «жара». І так, я все ще вірю, що мене «прорве» на готування і з мене будуть люди. А поки – їм зроблені чужими руками котлети і совість не мучить.

P.S. А готувати – це взагалі хіба звичка? Це навичка, вміння, та врешті-решт, жіночий обов’язок (нехай пробачать мене феміністки). Тож, ймовірно, для того, щоб звикнути до такого мені знадобиться значно більше часу, ніж 21 день.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цікаво так... пізнавально.... високий рівень журналістської майстерності видно відразу, ще губи качечкою треба було скласти
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні