Маневиччани переплачують за світло, бо обленерго не хоче брати їх на баланс

0
-2
Маневиччани переплачують за світло, бо обленерго не хоче брати їх на баланс
У Маневичах виникла складна ситуація – місцеві жителі змушені платити за світло у кілька разів більше, ніж повинні.

Про це стало відомо під час наради в Маневичах за участю Ірини Констанкевич та керівництва «Волиньобленерго», - повідомляє прес-служба волинського "УКРОПу".

Через те, що електричні мережі перебувають на балансі лісового господарства, маневиччани змушені оплачувати за електроенергію за вищими тарифами, які передбачені для юридичних осіб.

«Люди навіть перекривали міжнародну трасу в селі Софіянівка. Адже підстанції та лінії електромереж перебувають на балансі Маневицького держлісгоспу, а обленерго не погоджується брати їх на баланс. Аргументує тим, що лінії перебувають у поганому стані. У результаті люди платять за електрику за завищеними тарифами», – пояснює помічник народного депутата у Маневицькому районі Олександр Самчук.

Пояснюють, що через таку невпорядковану та завищену ціну на послуги частина споживачів узагалі не платить за користування електроенергією, а через це утворюється чимала заборгованість.

Генеральний директор «Волиньобленерго» Володимир Купчак запевнив, що розв’язати всі ці питання непросто:

«Річ у тому, що мережі, які перебувають на балансі Маневицького лісгоспу, в незадовільному стані. Щодо лінії у селі Софіянівка, то треба витратити чотири мільйони гривень на її відновлення. Нам фактично треба витратити свої кошти. Кошти на такі потреби не закладаються, і це проблемно. Адже чотири мільйони для нас – величезні кошти».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні