Польська газета випустила додаток українською для заробітчан

0
3
Польська газета випустила додаток українською для заробітчан
Відома польська газета, яка спеціалізується в економічній тематиці, Dziennik Gazeta Prawna вийшла у вівторок з додатком українською мовою.

У спеціальному додатку під назвою «Безпечне і легальне працевлаштування в Польщі. На яких умовах?» міститься детальна інформація для трудових мігрантів з України, повідомило агентство Укрінформ.

У додатку є основна інформація, починаючи від отримання польської візи в Україні і завершуючи базовими правами українців у Польщі. Автори видання пишуть, зокрема, про те, на що потрібно звернути увагу при підписанні угоди з посередниками на подальше працевлаштування в РП, якою є мінімальна зарплата в Польщі, чи варто українцям побоюватися перевірок державної інспекції праці. Крім того, в газеті інформується, яким чином українські заробітчани повинні діяти у випадку, якщо їх незаконно звільнили з роботи чи не виплатили зарплату, або у випадку, якщо вони стали жертвами торгівлі людьми. Українців також детально інформують щодо процедур продовження дозвільних документів на перебування в Польщі.

Агентство зазначає, що у медіапросторі Польщі все частіше звертають увагу на значну кількість українців, які прибувають на заробітки до Польщі. Відтак, організовуються спеціальні рекламні кампанії, спрямовані виключно на громадян України. Зокрема, віднедавна по всіх польських телеканалах рекламується пакет відомого польського оператора мобільного зв’язку Play із дешевими дзвінками в Україну. Музичний супровід реклами – пісня «Там, де нас нема» «Океану Ельзи».

За інформацією МЗС Польщі, торік польські консульські установи видали в Україні 1,2 млн віз, з яких 650 тис. — робочі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні