--> Сказали, коли запустять новий волинський потяг | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Сказали, коли запустять новий волинський потяг

0
2
Сказали, коли запустять новий волинський потяг
Повідомили, коли планують запустити новий потяг з Ковеля до Польщі, але ще не вирішили, кудою він курсуватиме.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика 20 лютого, - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Нині на напрямку Ковель – Хемл – Люблін діє вантажне сполучення, проте погано розвинуте пасажирське.

Начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції облдержадміністрації Юрій Кресак зазначив, що в результаті перемовин між українською та польською стороною стало відомо, що для впровадження маршруту українській стороні потрібно буде придбати двовагонний рейковий автобус на 180 місць. Обійдеться він не менше, ніж в 5 мільйонів євро.

Разом з тим, поки немає остаточного рішення щодо маршруту. Польські залізничники пропонують, аби потяг йшов з Ковеля до Дорогуйська, де пасажири зможуть пересісти на поїзди, якій сполучають чимало міст Польщі.

Натомість українська сторона пропонує пустити потяг з Ковеля до Хемла і звідти – в Люблін. Зі слів Юрія Кресака, Хелм, як транзитна точка, необхідний, адже з цього міста їде близько 12 потягів не лише по Польщі, але й в інші країни і міста Європи.

Наразі учасники проекту не називають точної дати запуску маршруту, проте орієнтуються на літо 2017 року. Деталі впровадження проекту стануть відомі під час другого круглого столу між українськими та польськими спеціалістами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні