За польськими зубрами можна буде стежити он-лайн

0
-4
За польськими зубрами можна буде стежити он-лайн
Незабаром в інтернеті у режимі он-лайн можна буде спостерігати за зубрами, яких вважають гордістю Біловезької пущі, а також – за іншими мешканцями заповідника.

У рамках інноваційного проекту будуть встановлені камери в 1400 місцях польської частини Біловезької пущі, повідомляє Monitor-info.

Біловезька пуща, найчистіша і найнедоторканіша частина Польщі, у 2014 році була внесена у список світової спадщини ЮНЕСКО. Пристанище зубрів уже багато років цікавить туристів. Тому для тих, хто не може милуватися пущею щодня, незабаром буде реалізовано проект, завдяки якому за життям мешканців багатовікового лісу можна буде спостерігати в мережі та слідкувати, як воно змінюється.

Про таку ініціативу розповів міністр охорони навколишнього середовища Ян Шишко на прес-конференції, яка відбулася 16 лютого. На зустрічі підтвердили підсумки інвентаризаційної діяльності, проведеної за останні роки в Біловезькій пущі, завдяки якій можна буде передавати в інтернет відеозаписи з цих теренів. У результаті робіт, у які вкладено понад 5 млн злотих, окрім іншого, опрацювали карти ареалів поширення 200 рідкісних видів, інвентаризували понад 1400 місць, де можна спостерігати за рослинами і тваринами. «Ми прагнемо зацікавити світ цими даними й новими починаннями», – розповів міністр. Тому до кожного з цих 1400 місць можна буде зазирнути в Інтернеті.

Головною цікавинкою для туристів стануть зубри. Цей вид, який знаходився на межі вимирання, сьогодні на біловезьких теренах гідно представлений найчисленнішою у світі популяцією цих тварин, які мешкають на волі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні