--> Блокада торгівлі з Донбасом нашкодить Україні, – Гунчик | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Блокада торгівлі з Донбасом нашкодить Україні, – Гунчик

2
5
Блокада торгівлі з Донбасом нашкодить Україні, – Гунчик
Голова ОДА Володимир Гунчик переконаний, що блокада торгівлі з Донбасом піде на шкоду українській економіці.

У той же час губернатор запевнив, що поки ніяких загроз стабільній роботі економіки і бізнесу Волині немає, пише «Конкурент».

Однак надзвичайний стан в енергетиці введений, і область повинна бути готова до будь-яких екстремальних ситуацій.

«Блокада внесла свою лепту в ухвалення такого рішення, бо, дійсно, що б ми сьогодні не говорили, але величезна кількість антрацитової групи вугілля поступала на наші ТЕС з окупованої території. Я дивлюся на такі речі досить прагматично. Так була структуризована в той час економіка. Коли торік почалися поставки вугілля по імпорту, теж було багато критики, чому ми закуповуємо вугілля, адже в нас достатньо свого волинського вугілля.

Однак тільки дві ТЕС дозволяють використовувати газову групу вугілля. Решта орієнтовані на антрацитову групу вугілля. Тому якщо ми говоримо про значимість слова блокада, питання введення надзвичайного стану, то, звичайно, це значний вплив. Президент України досить чітко аргументував думки багатьох політиків, вказавши на те, що за питаннями блокади проглядаються інтереси нашого північного сусіда, за висловлюваннями деяких політиків чітко видно намагання знову ж таки зворушити ситуацію в парламенті і налаштувати всіх на дострокові парламентські вибори, що внесе дисбаланс в стабільність, яка підтримується в Україні», – зазначив Гунчик.

Голова ОДА підтримує думку Президента про те, що це блокада піде на шкоду Україні.

«Тут треба думати не тільки про маленьку складову енергетики, а в цілому оцінювати, що сьогодні дає блокада. Якщо українські підприємства сплачують податки в український бізнес і там працюють українці, і вони сьогодні будуть змушені зупинитися через те, що ми зайняли таку радикальну позицію, тоді виникає питання: а як же ми, українці, ставимося до тих українців, які сьогодні лояльні до нас, які чекають на визволення територій, які ведуть партизнаську війну і надіються на те, що рано чи пізно Україна прожене окупантів», – сказав губернатор.

З його слів, за цим чітко видно її бізнес-інтереси, передусім деяких політиків, які розуміють, що в умовах війни контрабанда, незаконний перетин кордону або лінія розмежування приносить їм величезні статки. Тому, вважає Гунчик, потрібно знаходити компроміс між національними інтересами держави і намаганням політиків підняти свої рейтинги.

«Якихось особливих небезпек для волинського бізнесу немає. Але я закликаю волинян вчасно розраховуватися за спожиті енергоносії, більш інтенсивно впроваджувати енергоефективні заходи, дбати про зменшення залежності від поставок газу. У нас достатньо ресурсів на території Волині, щоб про економіку області говорити, як про енергонезалежну. Бізнес повинен ефективно використовувати свої можливості, коли спадають пікові навантаження, тобто після 20:00 години», – підсумував голова ОДА.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"...піше Конкурент" :))) А самим слабо на сайт ОДА зайти і відео переглянути і самим статтю написати? :) Ох і лениві журналісти - просто жах!!!
Відповісти
"Конкурент" пише лише те, що з "Дерикторії" нашепчуть! :) Правда Лучик? :)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні