--> На «Ягодині» затримали авто, «нашпиговане» екстазі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На «Ягодині» затримали авто, «нашпиговане» екстазі

1
2
На «Ягодині» затримали авто, «нашпиговане» екстазі
На Волині піймали черкащанина, який перевозив пакунки з пігулками і порошком, що містять особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонений.

Порушника затримали увечері 17 лютого в зоні діяльності митного поста «Ягодин», - повідомили у прес-службі прокуратури області.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні про незаконне придбання та перевезення з метою збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах, вчинені 39-річним черкащанином, який тимчасово мешкає в одній з країн Прибалтики.

Чоловік перевозив заборонену речовину автомобілем «BMW 530D» і в'їхав в Україну з Республіки Польща.

Пакунки з пігулками загальною вагою понад 5 кг та пакунки з порошкоподібними речовинами вагою понад 160 г були виявлені під час проведення поглибленого митного огляду у конструктивних порожнинах кузова та салону автомобіля, а також серед особистих речей громадянина.

Усі виявлені пігулки й речовини у ході проведення огляду місця події слідчі слідчого відділу УСБУ у Волинській області вилучили.
З'ясувалося, що вони містять особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено, – МДМА.

Наразі зловмиснику, який намагався ввезти їх в Україну, повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Він затриманий. Вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу.

Довідково:

Метилендіоксиметамфетамін, MDMA (3,4-метилендіоксі-N-метамфетамін) — напівсинтетична психоактивна сполука амфетамінового ряду, що належить до групи фенілетиламінів, широко відома під сленговим ім'ям «е́кстазі».

MDMA має унікальні психоактивні характеристики через свою здатність викликати почуття ейфорії, інтимної близькості та довіри по відношенню до інших людей, а також здатність знижувати почуття страху та занепокоєння. Ці емоційні ефекти мають дуже стійкі прояви, помітно відрізняючи та виділяючи MDMA серед інших стимуляторів та психоделіків в окрему групу емпатогенів. MDMA криміналізований законами більшості країн та міжнародними конвенціями про обмеження обігу психоактивних сполук.

Виробництво, зберігання, транспортування та розповсюдження MDMA є кримінальним злочином в більшості юрисдикцій світу.

Крім рекреаційного використання, до своєї заборони, MDMA активно застосовували як допоміжний засіб в психотерапії, особливо для консультування сімейних пар і вирішення сімейних проблем та конфліктів.

У 1990-ті MDMA отримав значне поширення в середовищі рейв-культури електронної музики, зокрема таких напрямків, як гоа транс та психоделічний транс. MDMA є одним з нелегальних наркотиків, який найчастіше вживають, особливо в середовищі школярів старших класів та студентів.

В останні роки MDMA повертається в офіційну медицину — дослідні організації в США, Швейцарії, Ізраїлі, Великій Британії розробляють методики використання MDMA як психотерапевтичних ліки для лікування посттравматичних розладів психіки та раку крові. (За матеріалами Вікіпедії.)

Теги: наркотики
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
смертну кару за наркотики
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні