Скандал під Луцьком: син батюшки судиться із вдовою бійця АТО

47
1
Скандал під Луцьком: син батюшки судиться із вдовою бійця АТО
Син священика із села Піддубці Луцького району, Віталій Лафета судиться із вдовою учасника АТО Анною Писарук за земельну ділянку на території Піддубцівської сільської ради.

Про конфлікт між поповичем і жінкою йшлося на зборах селян у селі Гаразджа 11 лютого 2017 року (див. відео)

ПОПОВИЧ ВИМАГАЄ СОБІ ЗЕМЛЮ

Як стало відомо на зборах селян, син священика Віталій Лафета оскаржує у судовому порядку два рішення Піддубцівської сільської ради.

Одне з них – від 23 лютого 2016 року № 4/19. Цим рішенням сільрада відмовила Віталію Лафеті у затвердженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання у власність. Ще одним рішенням, прийнятим того ж дня, рада передала цю земельну ділянку у власність дружині загиблого в зоні проведення антитерористичної операції військовослужбовця Анні Писарук.

Рішення законної сили не набрало, оскільки є предметом розгляду Львівського апеляційного адміністративного суду.

На зборах селян Віталій Лафета доводив, що має право на земельну ділянку як представник молодої сім’ї. Він наголошував: гідно із законом, на земельну ділянку можуть претендувати тільки учасники АТО, а ніяк не їх вдови».

«Де прописано у вашому рішенні, що першочергово має отримати ділянку вдова АТО?!» - казав молодий чоловік.

ПОЗИЦІЯ СІЛЬРАДИ

Представники сільської ради доводили, що і згідно із моральними нормами, і згідно із законом право на першочергове отримання земельної ділянки поширюється не лише на учасників АТО, але й на членів їх сімей.

При цьому вони посилалися на такий документ як «Порядок надання статусу особи, на яку поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Цим документом встановлено, що статус особи, на яку поширюється чинність зазначеного Закону надається «сім’ям військовослужбовців (резервістів, військовозобов’язаних) і працівників Збройних Сил, Національної гвардії, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції…, померли внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції».

Нагадаємо, за словами депутата облради Сергія Сівака, настоятель храму у селі Піддубці Микола Лафета 22 червня 2016 року назвав Державний Прапор «ганчіркою». У поліції заявили, що разі, якщо це доведуть, священика Миколу Лафету можуть притягнути до відповідальності.



Довідка

Сергія Писарука мобілізували до лав Збройних Сил України 9 квітня 2014 року на посаду гранатометника в 51-шу окрему механізовану бригаду.

4 вересня 2014 року він трагічно загинув. На утриманні у дружини загиблого залишився їх малолітній син.

25 березня 2015 року Луцька районна рада присвоїа Сергієві Писаруку звання «почесний громадянин Луцького району» (посмертно). А 21 травня 2015 року військови комісаріат Луцького ОМВК посмертно нагородив Сергія Писарука пам’ятною медаллю «захисник Батьківщини»

До того ж, Указом Президента України від 17 липня 2015 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі солдата Писарука Сергія Миколайовича посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Довідка 2

Відповідно до пункту 14 частини першої статті 12 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" учасникам бойових дій надається така пільга, як першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва.

Статтею 6 указаного Закону встановлено, що учасниками бойових дій визнаються, зокрема, військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані) та працівники Збройних Сил України, Національної гвардії України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ситуація, звісно, цікава. при всій повазі до учасників АТО і їх родин, скажіть чи не знайшлося для вдови земельної ділянки десь поряд??? Що в селі земля закінчилась? Молодого чоловіка можна зрозуміти, ким би він не був, але він теж має право на земельну ділянку. Тим більше що спочатку дали дозвіл на розробку проекту - він зробив проета, викинув тисячі гривень, а потім ту землю віддали іншій людині. Як це так??? Не вважаю, що депутати зробили по совісті і закону. А в Піддубцях землі вистачає, і на учасників АТо і їх сім'ям . Можна дати ділянку в іншому місці а не відбирати без пояснень. п.с. Не прихильник жодної сторони, а прихильник закону.
Відповісти
Запитацте в цього попа скільки він вже має землі? І як він обожнював сіль.голову поки його рідний брат був регіоналом .
Відповісти
А священник видно мкп,та й слiв для цьго святоши в мене забракло ,розквадрат його гепотенузу!!!
Відповісти
Так цей молодий попик взагалі не проживає та не прописаний на території сільської ради, то як може претендувати на першочергове виділення землі як молода сімя?.
Відповісти
Бандерівці ходять в моцкальську церкву? Чого той піп-кдбешник ще у вас? Слабаки. Він на завданні, а прихожани його агенти? Руцкій мір проповідує, благо вух вистачає. Не подобається вам наша теперішня влада? А ви собі?
Відповісти
Було в батька три сини,всі вчились в духовній симінарії УПЦ,одного вигнали за систематичні порушення,два якось закінчили навчання.Зараз два за кордоном в Європі в пошуках легкого хліба, а Віталік в бізнесі і віджимає у вдови ділянку. Добре вчили про християнські цінності і мораль батько і симінарія,добрі вийшли люди,справжні попи наживи і халяви.
Відповісти
Ті вдови гроші за своїх загиблих чоловіків тринькають на золото ,манікюр,накладні вії... Чому загиблим на стройках,в дтп не дають стільки грошей і таких можливостей...
Відповісти
Віка ти дурепа.
Відповісти
Як можна бути такою цинічною "мразотою". Людина віддала життя за Україну, а ти проводиш нікчемні паралелі... Ти мовно фанатка РПЦ?
Відповісти
Ні, Віка - не дурепа! Повна дура!
Відповісти
Дуринда .
Відповісти
Віка, а ти пошли когось із своїх хай покладуть там голову і ти будеш тринькати. Поживеш на широку ногу раз так заздриш.
Відповісти
Віка правду пише. Я особисто знаю таких вдов і постійно бачу фото які скидають в інтернет, щоб похизуватись. Хочетьсь хочяб в 10 на їхніх сторінках побачити фото як вони доглядають за могилами своїх чоловіків. Як провідують нікому непотрібних батьків які втратили найдорожче СВОЇХ СИНІВ!!!
Відповісти
Заздриш чужим грошам? Піди і ти повоюй то може людиною станеш а і будеш Атошником, матемеш пільги які тобі такі ж як ти не дадуть. А загинеш жінка чи мати а може й донька буде робити манікюр за похоронні гроші хоч якась їм радість буде.
Відповісти
А ви особисто знаєте Анну?
Язик би у вас відсох за такі слова. Дай Бог щоб вас не спіткала така ж доля
Відповісти
Ти тварь по іншому не можна це сказати. Хочеш поняти чому дають стільки грошей? Вилазьте з чоловіком з під ліжка і на передову!!! А там ти все поймеш!!!! Ганьба тобі!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!
Відповісти
А цей парубок хто такий? До депутатів,старших по віку і мабуть по посадах, так звертається, як пастух до корів: встаньте,піднеміться,,хто голосував,ляжте, сядьте,дихайте-не дихайте. Да встав би якийсь дядько,дав по шиї оборзілому жовторотику і направив би в АТО на службу. Прихвостень московській.
Відповісти
я бачу ти герой за спинами ховатись і писати такі звинувачення,а в очі сказати слабо?
Відповісти
Мажор маманий,
все мало і мало їм землі тим попівським скотинякам!
Відповісти
в очі сказати слабо?
Відповісти
Побачу того молокососа знову рило начищу йому!
Відповісти
гівно собаче той лафета
Відповісти
відправити в АТО. а там і участок матиме
Відповісти
Св'ященника і його сина з села піддубці потрібно притягнути до кримінальної відповідальності,за неповагу до захисника загиблого країни.Одного позбавити церковного сану,а іншого мородера в зону АТО.
Відповісти
Ні ні ні !!! В АТО таких неможна пускати нічого доброго з того не буде ! А зрада...
Відповісти
хочеться побажати горбатюкам чим вищого польоту і приземлення в отстойну яму.

Відповісти
А при чому вони до того, шо попович малий нагло себе веде і в вдови землю забрав?
Відповісти
Та ви попові прихвосні давно на дні помийної ями! Підтримувати пацана, шо землю забирає у вдови, то треба совість в гівні втопити!!
Відповісти
Дожилися... В К-каширському районі Батошка загинув на заробітках щоб прокормити сім'ю.... А тут землі ім мало!!!! Ганьба!!!! Померлому Герою тричі СЛАВА!!!!
Відповісти
То ганьба прихожанам у яких батюшка по заробітках мусить тинятися, щоб сімю прогодувати....
Відповісти
а розкажіть мені будь ласка, де написано що громада має утримувати Батюшку???
Відповісти
Так землі вистачить всім..... Невже не стидно судитись. Та плюнь на ті гроші, що затратив підійди до дитинки, дружини та батьків загиблого за Україну Сергія, та попроси вибачення, якщо маєш совість. А землі вистачить всім.....
Відповісти
Нічого дивного це МП.
Відповісти
Що тут дивувати: для батька державний прапор викликав невдоволення й презирство, а синок проти вдови пішов - "мораль" і "благочестя" у них "зашкалюють"!!! Як вони з цим живуть?!!
Відповісти
Та того попа давно гнати в шию треба
Відповісти
Того попа давно треба гнати в шию, неадекват
Відповісти
прикро, що виникають такі конфлікти... а їх безліч.наші герої своїм життям заслужили кращого життя дл своєї сім‘ї.
Відповісти
А про те,що атовець вже отримав положену ділянку як тільки пішов в ато,ніхто не згадав. Це вже друга ділянка,яку хоче отримати вже вдова атовця після загибелі чоловіка. Я була на цих зборах і знаю набагато більше. Земля у Піддубцях є тільки для мажорів! А для простих селян немає.
Відповісти
Для чого так паршиво брехати? На тих зборах я теж був. Малий гівнюк вів себе нагло, хам він! А в Ані немає іншого участка!
Відповісти
Цинічно.
Відповісти
Сука православна

вигнати з вела разом з його попом і нехай валить в росію
Відповісти
Землі йому подавай. А х..й тобі через плече. Привів з собою групу підтримки - ЗОМБІ БОРОДАТИХ!!! І ще щось доводить. В Бельгію до братців поїзджай, бо навіть не мешканець села.
Відповісти
МП просто ненавидять все українське, тому і знущаються з пам"ті українського героя.
Відповісти
Соромно було слухати на зборах селян " ображеного" попівського синка і дивитись на вихватки його татка, але це можливо дуже добре , що вони себе показали . Багато односельців , маючи в своєму селі таку гарну церкву і розумного хорошого священника,майбуть не захочуть йти на службу до такого зажерливого московського служителя церкви, а інші порадіють , що в свій час не вибрали синка головою сільської ради
Відповісти
Що то робиться в краю бандерівців? Геть люди подуріли. Священник, я так розумію, з секти Гундяя. І він сіє слово боже, цей кдбешник. А вівцям він авторитет? Може пора його відправити до куратора, назовсім. Хай мордві проповідує. Та й землі там багато, вистачить і священника, і його вилупку.
Відповісти
Ганьба таким служителям церкви
Відповісти
Гнати таких попів геть! З цим батюшкою одні скандали, накрав земель так тепер ще й квартиру елітну в новобудові купує, і всім про це розказує, вихваляється! Для того щоб гроші відмити, бо на питання для кого купуєте, відповів "треба просто кудись гроші подіти, бо прийшли" звідки ж вони прийшли? сума чимала, раз на на таке великогабаритне житло вистачило! СОРОМ! Побійтеся Бога!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні