«Ганять всіх своїх без розбору!», - стаття в газеті обурила проректорку СНУ

8
6
«Ганять всіх своїх без розбору!», - стаття в газеті обурила проректорку СНУ
Статтю у газеті «Волинь-нова», де йдеться про переваги польської системи вищої освіти проректорка СНУ імені Лесі Українки Анна Данильчук розкритикувала і назвала «нарисом сповіді меншовартості».

Про статтю «У Польщі за складання іспитів ніхто нікому не платить» Анна Данильчук написала у блозі на «Волинь24».

«Уявіть собі польську газету яка виходить із заголовком «У Німеччині за складання іспитів ніхто нікому не платить». Хм, подумаєте ви, невже у Польщі платять всі, радикальне припущення» - наводить приклад проректорка.

«Читаючи далі, ви натрапляєте на слова «Порівняно з нашими, польськими, німецькі викладачі набагато компетентніші і лояльніші до студентів», нічого собі, скажете ви, як поляки всіх своїх ганять без розбору - ти поляк - значить не компетентний, німець - значить компетентний», - пише Анна Данильчук.

«Правда ж ви не повірите, що поляки таке про себе скажуть і точно вже не напишуть? І це теж одна із причин, чому вони живуть краще. Гідність», - робить висновок вона.

«Сумно, що в реальності це центральна Волинська газета пише таке про Україну і наших викладачів, не вдаючись до аналізу, коментарів, порад», - каже проректорка.

Окрім того, як вказує Анна Данильчук, «всі ці абсурдні фрази насправді «інтерв'ю» журналістки, яку ніде так і не вдалося знайти навіть в Гуглі», - дивується викладачка.

«Зауваження мають сенс лише коли вони компетентні, перевірені і не стосуються всіх і вся. Зауваження повинні лишати крихту поваги до своєї країни», - вважає Анна Данильчук.

«Є і справді багато болючих питань до освіти, особливо в країні, яка щойно стала на шлях реформ. і до медицини. І точно вже до таких медіа. Є проблеми і в Польщі, і в Німеччині, і в США», - каже жінка.

«Але ця «стаття» - не приклад їх обговорення, пошуків вирішення чи хоча б аналізу. Це просто нарис сповіді меншовартості і вирішення проблем шляхом отримання іноземного громадянства і літа на полуницях» - резюмує освітянка.

ЧИТАТИ ПОВНІСТЮ БЛОГ АННИ ДАНИЛЬЧУК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви менше щі студентів грошей тягеіть, а тоді роти роздзявляйте. Хтось не знає, які в сну хабарі, ще потім з тебе і дурня зроблять, що в тебе комплекс меншовартості. Тьху!
Відповісти
А брати хабарі то повага до своєї країни, знаємо ми як в сну здаються екзамени, особливо на заочці. Ви як проректор наводьте порядок, а не ви газети підчеркуєте!
Відповісти
Chetvertyvatu syky!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
От українці на рівному місці вже пересварилися. Про яку гордість за країну та людей говорити.
Відповісти
Шановні та в СНУ беруть і брали завжди гроші, і це факт . І не тільки цей вуз . Викладачі ожиріли,охаміли, студенти для них бидло на якому гроші заробляють .
Відповісти
Хтоб казав. Якраз таки Сну і пан Коцан - найсвятіші люди і ніколи хабарів не брали(ні)
Відповісти
А про компетенцію викладачів хай не триндить - у Польщі рівень освіти вже давно набагато вищий, ніж В Україні.
Відповісти
А Ви за які заслуги проректором стали? Чи зараз покривання викладачів хабарників можна вважати проявом поваги до свого народу?)) Окремі декани такими темпами капітал нарощують, що не всі чиновники за ними встигають)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні