--> «Встановлення загальнобудинкових лічильників – це несправедливо», - Роман Бондарук | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Встановлення загальнобудинкових лічильників – це несправедливо», - Роман Бондарук

2
-7
 «Встановлення загальнобудинкових лічильників – це несправедливо», - Роман Бондарук
Загальнобудинкові лічильники змушують великі та маленькі сім’ї платити за газ однакові суми, попри те, що використовують вони різну кількість ресурсів.

Про це «Волинь24» розповів очільник Ради голів ОСББ Луцька Роман Бондарук.

З його слів, раніше в тарифі на газ, який використовується для плит, колонок та котлів, були закладені кошти на встановлення індивідуальних лічильників.

Втім, згодом Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, забрала інвестиційну складову з тарифу. Тож тепер, аби мати хоч якийсь облік газу, облгази встановлюють загальнобудинкові лічильники. Відтак, мешканці цього будинку сплачують за газ, розрахований на площу їхньої квартири, а не той, що справді використаний.

«Як мінімум, це несправедливо. Наприклад, в одній квартирі може жити сім’я з шести людей, а в іншій – з двох. Зрозуміло, що велика сім’я витратить більше газу на приготування їжі чи обігрів води. А можна ж взагалі поїхати у відрядження чи відпустку і не використовувати певний час газ, а платити все-одно доведеться», - наголошує Роман Бондарук.

«Загальнобудинковий лічильник просто нівелює ці розбіжності і змушує усіх платити порівну, тому небажання людей встановлювати такі лічильники цілком зрозуміле», - додав експерт.

На думку очільника Ради голів ОСББ Луцька, облік газу наразі дуже потрібний, однак – індивідуальний. З його слів, норми газу для людей, які не мають лічильників, суттєво збільшені, тому споживачі переплачують за невикористаний ресурс.

«Краще стимулювати людей встановлювати індивідуальні газові лічильники. Наприклад, в приватних будинках давно такі стоять, тому що люди хочуть платити лише за реально спожитий газ, а не примарні норми. До речі, навіть якщо встановлено загальнобудинковий лічильник, людина може встановити індивідуальний і платити лише за той газ, що використовує», - додав Роман Бондарук.

Нагадаємо, лучани підписали петицію проти встановлення загальнобудинкових лічильників. Однак, в мерії відповіли, що в міському бюджеті немає коштів на встановлення індивідуальних приладів обліку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це краще,ніж нічого.
Відповісти
НА СКІЛЬКИ КРАЩЕ?
КРАЩЕ ТИМ , ЩО ТИ БУДЕШ ПЛАТИ ЗА СВОГО СУСІДА В ЯКОГО ЖИВЕ 5 КВАРТИРАНТІВ ЯКІ ВАРЯТЬ СОБІ ЇСТИ КОЖНІ 30ХВ. А ТИ ЖИВЕШ САМ І ГОТУЄШ ТІЛЬКИ РАЗ НА ДВА ДНІ ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні