«Не будемо торпедувати» - волинський єпископ пообіцяв не влаштовувати війни за храми

2
0
«Не будемо торпедувати» - волинський єпископ пообіцяв не влаштовувати війни за храми
«Війни» за храми між православними церквами Київського і Московського патріархатів виникають лише у селах, адже там як правило тільки один храм і немає альтернативи, - вважає єпископ Матфей (Шевчук), очільник новоствореної Володимир-Волинської єпархії УПЦ КП.

Відповідаючи на питання, як він має намір вирішувати суперечки, єпископ в інтерв’ю ІА «Волинські новини» відповів: «Думаю, що конфліктів не буде».

«Коли є бажання людей, то хто може їм завадити? Ми не можемо переступати через людей чи ігнорувати їх. Якщо люди бажають перейти до нас, то ми повинні йти їм на зустріч», - вважає священик.

«Звичайно, з початком війни свідомість прокинулася. Є проблеми по селах, бо у місті простіше - є вибір церков Київського та Московського патріархатів. Людина, яка свідомо зрозуміла, що вона не може підтримувати Церкву, яка сприяє окупанту, то вона йде і молиться в храмах Київського патріархату», - пояснив Матфей.

«В селі - це проблема, тому що храм будує і піклується про нього громада. Звісно, що Церква не хоче втрачати парафію і тому по селах виникають справжні релігійні війни» - вважає він.

«Ми нічого не будемо торпедувати чи намагатися перехопити, когось переманити чи захопити. Згідно чинного законодавства, люди повинні обирати самі в яку церкву ходити», - наголосив владика..

«Патріарх Філарет закликає не ворогувати і каже, що навіть у такий час ми повинні знаходити шляхи порозуміння, бо рано чи пізно нам доведеться об’єднувати», - додав він.

Нагадаємо також, владика Матфей заявив, що головне у бажанні об’єднання двох найбільших в Україні церков Київського та Московського патріархатів – це молитва до Господа, а не бажання керівників церкви.

Довідка

22-23 січня 2017 року, Синод УПЦ КП, що відбувся у Києві, вирішив утворити у складі Української Православної Церкви Київського Патріархату Володимир-Волинську єпархію.

До неї увійшли Володимир-Волинський, Іваничівський, Локачинський, Любомльський, Турійський та Шацький райони. Очолив нову єпархію єпископ Матфей (Шевчук), який до цього виконував обов’язки вікарія Волинської єпархії. Його представили у Володимирі-Волинському 5 лютого .
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
та ви шо. нагадайте пану, скільки храмів в обласних центрах відбили у 90-ті. у Луцьку три, наскільки пам'ятаю. а тепер у села полізли, але отримали відсіч.
Відповісти
патріоти москальські прикриваються своєю типу канонічною церквою
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні