Волинський військомат звинувачують у розтраті коштів

0
2
Волинський військомат звинувачують у розтраті коштів
Поліція звинувачує посадовців Волинського обласного військового комісаріату у зловживанні службовим становищем та розтраті коштів.

Про це повідомляє видання Наші гроші.

Поліція звинувачує посадовців Волинського обласного військового комісаріату у зловживанні службовим становищем в інтересах підприємств ТОВ «Доля і Ко. ЛТД» та ТОВ «Фенікс ІТ», що призвело при закупівлі рацій до переплати на суму 229 тисяч гривень.

Восени 2015 році військкомат за переговорною процедурою уклав угоди з «Доля і Ко. ЛТД» і «Фенікс ІТ» щодо закупівлі радіо- та телепередавальної апаратури на загальну суму 1,96 мільйонів гривень. Після укладань угод фірмам відразу ж була перерахована вся обумовлена сума.

З судової ухвали відомо, що військкомат закупив 30 радіостанцій DM 4400 за ціною 23 499 гривень за штуку. Але поліція провела моніторинг ринкових пропозицій і встановила, що ціна радіостанції – 15 867 гривень. Таким чином, загальна переплата по закупівлі DM 4400 становила 229 тисяч гривень.

ОВК назвав причиною для проведення закупівлі по переговорній процедурі проведення мобілізації. Але поліція стверджує, що у ОВК не було ні права проводити цю процедуру, ні нагальних потреб. Крім того, сам комітет із конкурсних торгів був не уповноважений примати рішення про закупівлю.

За даними слідства, два з п’яти членів комітету (в тому числі і його голова) на момент погодження пропозицій «Доля і Ко.ЛТД» були відсутні на засіданні, відповідно не вистачало кворуму. Хоча в протоколах було вказана присутність всіх членів комітету.

Військова прокуратура намагалася в господарському суді Волинської області скасувати рішення конкурсного комітету щодо погодження пропозицій «Доля і Ко.ЛТД», але суд позов відхилив.

В суді поліція клопотала про доступ до матеріалів цієї судової справи і суд це клопотання задовольнив. Хоча і не дозволив вилучати матеріали з приміщення суду.

«Доля і Ко. ЛТД» зареєстроване на киян Андрія та Ларису Татарінцевих.

«Фенік ІТ» зареєстроване в Луцьку. Власниками фірми є Роман Олійник та Оксана Приймачук.

У вересні 2015 року керівником Волинського ОВК було призначено полковника Романа Кулика.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні