Маршрутки у Володимирі-Волинському будуть дорожчі, ніж у Луцьку

0
-6
Маршрутки у Володимирі-Волинському будуть дорожчі, ніж у Луцьку
У Володимирі-Волинському хочуть підняти вартість проїзду в міських маршрутках.

Під час громадського обговорення 13-го лютого було вирішено, що проїзд у міських маршрутках Володимира-Волинського здорожчає до 3 гривень 50 копійок для дорослого та 2-х гривень для дітей, - пише
Буг.

Представниками міської ради було запропоновано, що вартість на проїзд зростала поступово – від 17-го лютого становитиме 3 гривні для дорослих і 1,50 гривні для дітей, а з початку березня можливе чергове зростання вартості.

Присутні представники підприємці наголосили, що тариф на міські перевезення не змінювався з червня 2015-го року – 2 гривні 75 копійок. Але після зміни податкового законодавства та збільшення мінімальної заробітньої плати змушені переглянути тариф.

“Теперішній тариф не змінювався з червня 2015 року. Ми всі знаємо на скільки зросла заробітня плата з того часу, в скільки разів зросла вартість пального, запчастин. Ще є один критерій – це все приватні перевізники, це є бізнес. Тобто бізнес це завжди конкуренція, але останні два роки на конкурси в межах міста, фактично, подаються лише по одній пропозиції по різних маршрутах. У нас є зауваження до перевізників, але розуміємо, що дехто з них працює на одному лише ентузіазмі,” – зазначив перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

Підвищення вартості проїзду підтримав голова бюджетної комісії Сергій Коба та мотивував це тим, що наразі зросла заробітня плата, вартість запчастин. Депутат наголосив, що потрібно взяти “коридор” для того щоб громада міста звикла з новими цінами і підняття було поступове. Також пан Коба нагадав тенденцію останіх кількох місяців, коли підприємці не взмозі продовжувати свою діяльність та закриваються.

Перевізники вислухавши пропозицію представників міської влади, наголосили що пропонований ними тариф дозволить їм лише працювати і не закриватися.

“На сьогоднішній день мені соромно, соромно за ті автобуси, що стоять. Я розумію людей, що вони не мають чим заплатити, але або ми працюємо, або ми станемо. В першу чергу повинна бути безпека. От для прикладу проходить місяць і я маю думати, що мені купити – колесо чи поміняти масло? Нас і 3,5 гривні не врятує… держава нас загнала в глухий кут,” – сказав Анатолій Горун.

Колегу підтримали і інші підприємці, котрі розповіли, що змушені випускати в рейс більш економні автобуси замість комфортніших.

Як варіант вирішення проблеми, депутат міськради Ярослав Жук поцікавився чи представники влади вивчають питання введення системи електронних квитків, а також коли на зупинках з’явиться розклад руху автобусів та де можна переглянути документи на вже діючий тариф на перевезення 2,75 гривні.

Такі питаня депутата викликали у підприємців здивування і вони запропонували депутату придбати власний автобус та працювати перевізником. Ярослав Матвійчук пояснив, що над питання електронних квитків наразі працюють, але така система дуже дорого коштуватиме для міста.

В підсумку вирішили, що 16-го лютого під час міськвиконкому приймуть тариф 3 гривні і вже з п’ятниці (17-го лютого) перевізники могтимуть за ним працювати. Далі протягом 2-3 тижнів спеціалісти вивчать необхідну документацію, обгрунтування перевізників, пасажиропотік і тоді можливо піднімуть тариф до 3- гривень 50 копійок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні