--> «Щоб зберегти дороги, треба збільшити штрафи за перевантаження автомобілів», - Гунчик | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Щоб зберегти дороги, треба збільшити штрафи за перевантаження автомобілів», - Гунчик

0
5
«Щоб зберегти дороги, треба збільшити штрафи за перевантаження автомобілів», - Гунчик
Для того, щоб нові дороги прослужили довше, на Волині збільшать штрафи за "перевантажені" автомобілі.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, - пише Волинська правда.

Питання, пов`язане із збереженням автомобільних доріг в державі набуло жвавого обговорення під час робочої зустрічі голів ОДА та Президента України на Івано-Франківщині.

Так, основна увага, розповідає очільник Волині, була акцентована на важливості збереження тих автошляхів, які були були відремонтовані нещодавно.

Власне тому, каже Гунчик, голови обласних адміністрацій порадилися і виробили єдину політику щодо закупівлі вагових комплексів. Ці спецзасоби, вирішили голови ОДА, повинні знаходитися мінімум на тих дорогах, які ремонтуються, і максимум — на основних магістралях, що мають державне значення. Свої пропозиції очільники областей довели до уряду, Міністерства інфраструктури та «Укравтодру».

Окрім того, до співпраці в напрямку збереження доріг, хочуть залучити й представників бізнесу, зокрема, власників кар`єрів, зернопунктів тощо, аби не допустити руху перевантажених автомобілів.

Подібну ініціативу уже намагаються зреалізувати на Волині шляхом підписання меморандуму між ОДА та представниками бізнесу. Таку ж практику Володимир Гунчик запропонував застосувати й в інших областях держави.

До того ж, очільник Волині хоче збільшити штрафні санкції у 10 разів для горе-водіїв, котрі курсують дорогами на перевантажених автомобілях. Такі жорсткі заходи, каже Гунчик, допоможуть зберегти відновлені автошляхи.

«Чому так багато?! Тому що достатньо один рік нерегульованого навантаження і дороги не буде», - наголосив губернатор.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні