Маріупольці захотіли дружити з волинянами заради єдності України

0
2
Маріупольці захотіли дружити з волинянами заради єдності України
Нововолинська спеціалізована школа №1-колегіум співпрацюватиме з Маріупольським навчально-виховним комплексом «Колегіум-школа №28».

В офіційному листі волинянам йдеться: “Встановивши партнерські зв’язки між нашими школами, хочемо ще раз довести, що Україна – єдина”, - повідомляє Волинське телебачення.

У рамках проекту «Міжрегіональна взаємодія» започатковані партнерські зв’язки Нововолинської спеціалізованої школи №1-колегіуму і Маріупольського навчально-виховного комплексу «Колегіум-школа №28». Як розповіла заступник директора волинського навчального закладу Інна Костянець, дружити і співпрацювати — ініціатива колег-донеччан.

"Вони побачили в Інтернеті сайт нашої школи. Побачили, чим живе наша школа і зацікавилися нашою роботою, – розповідає заступник директора. – І написали листа: давайте дружити. Учні школи проявили ініціативу. Вони відправили їм бандероль з листами, подарунками, нашими волинськими цукерками, печивом і на Різдво отримали відповідь", - каже вчителька.

Найактивнішими у налагодженні дружніх зв’язків із маріупольськими ровесниками стали учні молодших класів.

"Я послала малюнок і написала: “Привіт! Я Христина, мені 7 років. Я хочу спитати, який твій улюблений колір. Чи відвідуєш якийсь гурток, який твій улюблений фрукт?!" – розповідає школярка Христина Грабовська.

А учениця Анна Яковчук зізналася, що дуже хоче дружити з маріупольцями.

"Написала в листі, які у мене є тваринки вдома. Запитала, які у них є тваринки. Я розповіла про рідне місто Нововолинськ. А ще написала різні вірші й дуже гарні наклейки понаклеювала. І послала посилку. Поклала улюблені іграшки, поклала американські жуйки і різні смаколики", каже дівчинка.

Дружбу пропонують і старшокласники.

"Їм набагато важче, ніж нам. Просто навіть морально підтримати. Ці листи дають їм якусь силу. Їх цікавить, що відбуваються тут, як ми живемо, а ми цікавимося тим, що відбувається з ними, як вони реагують на події на Сході", - переконана учениця Любов Франчук.

"Дуже хотілося б, щоб нас підтримала міська влада. Можливо, цих діток можна привезти на оздоровлення. Влітку показати, як ми живемо тут, на Волині, чим багата наша земля, що ми щедрі, гостинні. Показати Луцьк, показати Львів, Шацькі озера і взагалі показати, чим живемо ми, волиняни", - розповідає заступник директора навчального закладу Інна Костянець.

У найближчих планах нововолинців – обмінятися делегаціями і налагодити постійне skype-спілкування з новими друзями.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні