Авто за 2 мільйони у мами і дві ділянки у тещі: статки заступника головного фіскала Волині

0
-9
Авто за 2 мільйони у мами і дві ділянки у тещі: статки заступника головного фіскала Волині
Стали відомі статки заступника головного фіскала Волині Руслана Вандьо. У декларації, що на сайті відомства, - майже нічого, а от у е-декларації - картина інша.

Про це йдеться у сюжеті Громадського.Волинь.

У декларації про доходи і витрати за 2015 рік, що розміщена на сайті Волинської ДФС, у сім’ї Вандьо з нерухомості лише земельна ділянка загальною площею 2500 метрів квадратних, з рухомого майна – автомобіль "Москвич".

У е-декларації за той самий рік з’явилось додаткове майно. Найбагатша у сім’ї – теща – Вороблевська Марія Степанівна. На неї зареєстровані:

земельна ділянка 700 метрів квадратних на Львівщині, інша земельна ділянка, площа якої і місце знаходження не вказані в декларації, а також житловий будинок площею майже 60 метрів квадратних на Львівщині. Свою пенсію теща не побажала вказувати.

Друга у рейтингу власниця майна у сім'ї Вандьо – донька Соломія. На неї зареєстровано земельні ділянки площею 2500 і 589 метрів квадратних. Обидві на Львівщині.

"Москвич" 1990 року випуску зареєстрований на дружину Оксану Вандьо. Львів'янка за походженням і медик за освітою. Працює у комунальній поліклінці міста Львова. Обиралась депутатом Рудненської селищної ради Львівської області.

Проте, за інформацією видання «Антикор», найбагатшою у родині Вандьо є мама податківця, статки якої в декларації не вказані. 67-річна пенсіонерка, за даними реєстру МВС, є власницею авто «Land Rover Range Rover Sport». Його вартість на вторинному ринку сягає 2 мільйонів гривень.

У 2011 році мати податківця отримала в подарунок від невідомого квартиру у Львові площею 104 метри квадратних. Загальна вартість апартаментів, згідно з витягом реєстру нерухомості, становить понад 650 тисяч гривень.

Також Марії Вандьо належить будинок у селі Зимна Вода, що на Львівщині. На момент отримання нерухомості у спадок в 2007 році, площа об’єкта становила 129 метрів квадратних. Після самовільного будівництва житлової надбудови та переобладнання маєтку його площа сягнула 201 метр квадратний.

Сам Руслан Вандьо не має нічого. Ні готівки, ні вкладів у банках. Якщо вірити декларації, у 2015 отримав заробітної плати 14379 гривень, а також пенсії 15600 гривень. Значно більше заробила дружина-лікар.

Загалом дохід сім'ї - майже 346 тисяч гривень на рік. А це більше 28 тисяч щомісяця.


Рівно два роки тому, 9 лютого, Руслана Вандьо разом з начальником управління податкового і митного аудиту Вікторем Полюховичем спіймали на хабарі у 400 тисяч гривень. Після скандалу у травні 2015 року Вандьо звільнили з посади, однак Феміда допомогла йому поновитися.

До слова, брат волинського податківця – екс-заступник начальника ГУ ДФС у Житомирській області Ігор Вандьо.

Довідково:

Вандьо Руслан Ігорович – заступник начальника Головного управління ДФС у Волинській області. Народився на Львівщині. Свій професійний шлях починав з посади медсестри у ФАПах Львівщини, згодом працював лікарем-стоматологом. У 2003 році вступив до Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. І за кілька місяців Руслан Вандьо – вже старший державний інспектор у податковій Закарпаття. Далі була Рівненська ДПА, потім Волинська, Львівська і знову Рівненська. У 2013 році Руслан Ігорович – начальник відділу контрольно-перевірочної роботи доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у Шевченківському районі Києва. З липня 2014 року працює на керівних посадах в головному управлінні ДФС на Волині.


Про статки головного фіскала Волині Світлани Савчук можна дізнатися тут.
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні