Росія готувалася захопити Крим ще в 2013, - Мін'юст

0
9
Росія готувалася захопити Крим ще в 2013, - Мін'юст
Росія планувала анексію Криму заздалегідь, а активна фаза реалізції цього плану розпочалася ще у 2013 році.

Про це на прес-конференції в Києві заявив міністр юстиції Павло Петренко, - пише Кореспондент.НЕТ.

"Нам вдалося добути докази того, що у 2013 році Російська Федерація розпочала активні дії на території Криму. Росія несанкціоновано збільшила свій контингент: незаконно в Крим переводилися особовий склад і техніка, велася підривна робота в місцевих органах влади Криму", - сказав він.

Петренко зазначив, що Мін'юсту відомі імена російський чиновників, які координували цю операцію.
Міністр також зазначив, що Україна має у своєму розпорядженні показання свідків про випадки полонення цивільних осіб і застосування до них тортур вже в період появи в Криму російських військ.

Як підкреслив Петренко, наявні докази дозволяють повністю спростувати позицію Росії про те, що її дії в Криму стали емоційною реакцією на події в Україні.

"Це обман і небилиці. Активна фаза процесу анексії Криму розпочалася ще у 2013 році. І на той момент керівництво країни - Янукович і його оточення - не могло не знати про ці дії. Але вони були пособниками і допомагали тому, щоб у Криму розвивалася підготовка до захоплення і окупації", - зазначив Петренко.

Днями нова адміністрація Білого дому заявила, що Росія окупувала Крим, а також зазначила, що не має наміру знімати санкції щодо Криму.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні