Луцьк чистять 120 двірників і велика кількість техніки, – головний «комунальник»

1
-4
Луцьк чистять 120 двірників і велика кількість техніки, – головний «комунальник»
Для очищення Луцька від снігу задіяні всі можливі людські та технічні ресурси. Якщо доведеться працювати в таких темпах і надалі, виділених на прибирання снігу 2,8 млн грн. може не вистачити і до кінця лютого.

Про це розповів у коментарі виданню «Волинь24» начальник Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Юрій Крась.

«Якщо так буде сипати, то запланованих грошей може не вистачити і до кінця березня, а, можливо, і лютого. Зараз задіяно багато техніки, багато людей. Працює близько 120 двірників. Залучаємо додатково грейдери, трактори. Збираємо техніку до купи, бо вона переважно стара. От, наприклад, домовились із «Луцькою дорожньою механізованою бригадою» про грейдер. Він виїхав, проїхав півкілометра і зламався. Тому назвати точну кількість техніки, яка зараз чистить Луцьк – не можу. Але запевняю, що задіяні усі ресурси по максимуму», – розповідає Юрій Крась.

Тендер на очищення вулиць від снігу відбувся на початку січня. Переможцем стало комунальне підприємство «Луцькспецкомунтранс». Вони запропонували прибирати сніг та посипати вулиці протягом лютого-квітня (за потреби) за 2 млн 781 тис грн.

Із цих коштів левову частину займають витрати на пальне – 423,8 тис грн. та податки – 463,5 тис грн.

Робота спецавтомобілів, навантажувачів, автогрейдерів загалом обійдеться в суму трохи більше мільйона гривень. Сюди входить не лише робота спецтехніки комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс», а й оренда необхідних транспортних засобів – тракторів, грейдерів – в інших підприємств, зокрема, і в «жеків».

На роботи із очищення снігу вручну у дворових територіях запланували 109 тис грн. До слова, година розгрібання кучугур для двірників коштує 45 грн 81 коп.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Привокзальному районі- жодного двірника, ні краплини посипки,ні піску, ні солі. Дороги-скло.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні